Proiectul #apecurateasumate continuă.  Valorizează apa, află despre valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii i-o acordă

Proiectul #apecurateasumate continuă. Valorizează apa, află despre valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii i-o acordă

Pe data de 22 martie 2021 este Ziua Mondiala a Apei.

Apa este elementul constitutiv al vieții. La 22 martie, în fiecare an, este Ziua Mondială a Apei, o zi dedicată concentrării atenției asupra problemelor legate de apă pe care anumite locuri de pe glob le întâmpină. Instaurată de Organizația Națiunilor Unite (ONU), scopul Zilei Mondiale a Apei este de a se atrage atenția asupra crizei globale a apei. La 22 martie în fiecare an, oamenii și organizațiile marchează Ziua Mondială a Apei, luând măsuri pentru a aborda criza apei.

In data de 22 martie 2021, echipa Tot Ceea Ce Este va organiza, in cadrul proiectului #apecurateasumate, sustinut de Aqua Carpatica, evenimentul „Valorizează apa” – oră de prezentări și activități cu elevii Scolii Generale Petre Ghelmez, din sectorul 2, Bucuresti, ce poate aduce numeroase beneficii pe termen lung! Materialele prezentate îi pot face pe elevi să conștientizeze problemele actuale de mediu, sărbătorind împreuna Ziua Mondială a Apei.

Ziua Mondială a Apei 2021 se va concentra pe tema „Valorizarea apei”. Această temă se va extinde dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, pentru a include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei.https://www.youtube.com/embed/L15Hwz48-Nk?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=ro&autohide=2&wmode=transparent

Poti sa te inspiri si sa participi si tu prin actiuni facute impreuna cu prietenii sau cu oamenii din comunitatea ta.
Cum poți sărbători Ziua Mondială a Apei?

1. Curăță sursa locală de apă: Împreună cu familia și prietenii, formează propriul echipaj de curățare a apei din localitate sau cartier. Acest lucru poate părea un pas mic și nesemnificativ, dar gunoiul și mizeria sunt foarte periculoase pentru viața sălbatică. De asemenea, râurile și pârâiele mici din apropiere probabil sunt conectate la alte surse de apă.

2. Încearcă să reduci consumul de apă: S-ar putea să nu pară că folosești multă apă în viața ta de zi cu zi, dar ai fi surprins de câtă apă este nevoie pentru a îndeplini sarcinile casnice. Dușul mediu folosește aproximativ 64 de litri de apă.

3. Organizează un eveniment pentru a crește gradul de conștientizare: Pentru a avea un impact mai mare și imediat, organizează un eveniment pentru Ziua Mondială a Apei.

Asuma-ti si tu o mica parte de contributie pentru a pastra apele Romaniei cat mai curate!
Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).