paduri

Romsilva. 80% din pădurile statului sunt gestionate conform celor mai stricte standarde internaționale

ROMSILVA . ”Certificarea managementului forestier pe sistemul FSC reprezintă garanția că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme internaționale din silvicultură, și că lemnul pus pe piață are proveniența certă și legală.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că a reînnoit certificarea managementului forestier. In standardul internațional Forest Stewardship Council® (FSC®). Pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului, în urma unui audit complex efectuat de un prestigios organism de certificare din Marea Britanie.

Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiștii unui organism de certificare”, se arată în comunicatul Romsilva.

În ultimele două decenii, suprafața pădurilor proprietatea publică a statului certificată la nivel internațional a crescut. De la 30 mii de hectare, în anul 2002, la peste 2,5 milioane hectare, în prezent, reamintește Romsilva.

În ultimii ani, auditorii internaționali au constatat respectarea setului de cerințe. Acestea se refera la certificarea forestieră. Pentru pădurile proprietatea publică a statului administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva care dețin certificarea managementului forestier, se mai arată în comunicat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri. Proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării. Asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.