Scolile din Sectorul 1 – Program de colectare selectivă a plasticului

Pentru desfășurarea programului de colectare selectivă în școli, ASAP România a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliul Elevilor și GreenPoint Management.

Toate şcolile situate in Sectorul 1 vor avea un program de colectare selectivă a plasticului, în urma unui parteneriat încheiat Armata Selectării Atente a Plasticului, potrivit unui mesaj al primarului Clotilde Armand.

.

Foto: Tanvi Sharma – Unsplash

“Primăria Sectorului 1 se alătură programului de educare a tinerilor din şcoli în vederea selectării deşeurilor şi a plasticului. Astăzi am semnat acordul de colaborare cu ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului. Acordul constă în asigurarea unei infrastructuri sustenabile de colectare selectivă a deşeurilor din şcolile gimnaziale şi din licee”, a scris, pe pagina sa de Facebook, edilul Sectorului 1.

Clotilde Armand subliniază că “educaţia colectării selective începe acasă şi trebuie să continue în sălile de clasă”.

Aceasta nu e prima iniţiativă de colectare separată a deşeurilor în şcoli. De curând, Primăria Braşov a anunţat că va implementa programului ASAP de colectare selectivă a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din oraș, în timp ce Primăria Sectorului 6 din Capitală a anunţat că va intorduce un program pilot cu acelaşi scop.

ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de The Institute și susținut de Lidl România.