SeaBubbles isi dezvaluie barca zburatoare electrica, alimentata cu hidrogen

Un startup francez pentru mobilitate durabilă, SeaBubbles, a dezvăluit premiera mondială a versiunii sale în mărime naturală a SeaBubble, o ambarcațiune zburătoare electrică alimentată cu hidrogen, la Festivalul de Yachting de la Cannes. SeaBubbles oferă o experiență de navigare cu zero unde, zero zgomot și zero emisii pentru transportul de pasageri.

Potrivit companiei, SeaBubble definește o nouă generație de bărci, care sunt concepute pentru a oferi o experiență nautică futuristă fără precedent, păstrând în același timp ecosistemul natural.

SeaBubble este o navă de opt metri lungime și 3,5 metri lățime care poate găzdui până la 12 pasageri, în funcție de configurație. Barca zburătoare este alimentată de un sistem hibrid compus din celule de combustibil cu hidrogen și un pachet de baterii electrice. Este ridicat printr-o combinație de „folii T inversate”, care asigură stabilitate și navigație senzațională.

Combinat cu folii automate și retractabile, SeaBubble oferă două ore și jumătate de autonomie, permițându-i să parcurgă 50 de mile marine (90 km) la 18 noduri (35 km/h) cu doar 4 minute de reîncărcare într-o stație de hidrogen (3x). 3,2 kg hidrogen la 350 bari).

În plus, această barcă zburătoare silențioasă, cu emisii zero, este echipată cu un sistem fly-by-wire; senzori de adâncime, viteză și temperatură; un cockpit cu golire automată; și un sistem de ventilație, AC și încălzire. Alte caracteristici includ antifouling, personalizare, un sistem audio, scaune de înaltă calitate și multe altele.

Inovația SeaBubbles este strâns legată de infrastructurile de aprovizionare și merge mână în mână cu dezvoltarea unei industrie a hidrogenului și a ecosistemelor locale la care contribuie. În primăvara anului 2023, compania plănuiește să dezvăluie prima linie pilot, iar fazele de testare în viața reală vor începe.