Shine Turbine: turbină eoliană pentru pasageri și rucsac

Am parcurs un drum lung de când prima turbină eoliană electrică a fost inventată de profesorul James Blyth în 1887. Pentru cei cu rucsac și călători, nu sunt disponibile multe opțiuni pentru alimentarea din mers. Bateriile cu manivelă, generatoarele de gaz și alte dispozitive mai puțin decât ideale nu prea fac trucul tot timpul. Cu toate acestea, Shine Turbine este o soluție inovatoare pentru rulote, rucsaci și călători pentru a-și încărca și alimenta dispozitivele. Să vorbim despre ce poate face.

Un generator portabil de energie eoliană

Produs de compania canadiană de cercetare și dezvoltare Aurea, acest dispozitiv este suficient de mic pentru a încăpea într-un rucsac atunci când este dezasamblat. Mulți excursioniști, drumeți și călători se află în zone îndepărtate, fără acces la electricitate. Acest dispozitiv face posibil să profite de vântul natural pentru a-și încărca dispozitivele. Cu cât vântul este mai puternic, cu atât pot extrage mai multă energie.

Potrivit Shine, se presupune că un smartphone poate fi încărcat la capacitate maximă în doar 20 de minute. Cu toate acestea, aceasta este o estimare foarte generoasă. În prezent, cel mai rapid smartphone din lume se poate încărca de la 0 la 100% în doar 15 minute cu încărcare rapidă de 120 W. Este posibil ca acesta să nu fie timpul de încărcare pentru telefonul dvs., ci pentru bateria din interiorul turbinei.

Cu cât viteza vântului este mai mică, cu atât încărcarea este mai lentă. La adiere ușoară, compania se așteaptă ca Shine Turbine să dureze 12 ore și 26 de minute pentru a avea suficientă putere pentru a încărca un telefon mobil. Dispozitivul poate încărca și alte componente electronice, cum ar fi lumini USB, camere, difuzoare, tablete, dispozitive GPS și multe altele.

Elemente durabile

Shine Turbine gestionează elementele ca un dispozitiv de exterior ușor și eficient. Utilizatorii pot instala dispozitivul în ploaie datorită rezistenței la apă IP54. Cu toate acestea, condițiile sub zero ar putea deteriora bateria. Cumpărătorii pot fi, de asemenea, siguri că Shine va furniza piese de schimb, dacă este necesar, în cadrul garanției lor de un an. Piesele de schimb trebuie achiziționate în afara garanției atunci când este necesar.

Turbina in ploaie

Producția durabilă și un lanț de aprovizionare responsabil au fost factori importanți atunci când Aurea a proiectat turbina. Ei au, de asemenea, angajamentul de a recicla parțial și a ambalajelor biodegradabile. Reducerea amprentei de carbon, mai ales atunci când campați și mergeți în rucsac, este foarte importantă pentru protejarea mediului.

Folosind turbina Shine

Acest generator portabil de energie eoliană vine cu un suport, chei și fire reflectorizante care stabilizează dispozitivul atunci când este utilizat. Are o baterie internă de 12.000 mAh. La încărcare completă, acesta poate încărca un smartphone obișnuit de aproximativ trei ori. Cu un cablu USB-A, utilizatorii își pot conecta dispozitivele la generator pentru a se încărca la 40W. Turbina are un nivel maxim de zgomot de 50 de decibeli, care este aproximativ același nivel cu un uscător de rufe sau conversație.

Turbina in rucsac

Aurea designed the turbine to be easily disassembled, folded up, and stored in a backpack or carrying case for travel and storage. It’s currently being crowdfunded by an Indiegogo campaign. Early buyers can get a hold of the device for around $327 USD. Buyers should expect shipping by October 2022.

Sursa: https://www.shineturbine.com