Șoimăritul – O cale de refacere a legăturilor dintre om și Natură. Emisiunea „Educatie verde”

Emisiunea ”Educație verde” din această seară, de la Canal 33, a avut ca subiect o îndeletnicire cu totul specială în zilele noastre, dar care rădăcini milenare în istoria omenirii: dresajul și utilizarea păsărilor de pradă.

Invitații moderatorului Laurențiu Ciornei, președinte-fondator al asociației Alianță Pentru Pădure, sunt Nicu Pârlog, biolog și jurnalist, expert în faună sălbatică,

și Alexandru Nicu, șoimar și membru al asociației Accipiter.

Despre Asociația Accipiter

În zilele de 15-17 iulie, Asociația Accipiter pentru protejarea păsărilor de pradă și promovarea șoimăritului, cu ajutorul conducerii Grădinii Botanice din București, a desfășurat un eveniment public în incinta acestei instituții.

Cu această ocazie, vizitatorii au putut vedea în realitate specii rare și nu numai de păsări răpitoare folosite în Arta Șoimăritului, specii totodată extrem de importante pentru ecosistemele și habitatele în care acestea trăiesc.

Ileana Vlăduț, terapeut și invitat permanent al emisiunii ”Educație verde”, a prezentat rubrica ”Taina verde”.

Ne continuam periplul alaturi de frumosul arbore ULM (15-25 iulie).

BUJORUL este floarea zilei de 2. (Perseverenta, tenacitatea si nevoia de a duce la bun sfarsit un lucru odata inceput reprezinta trasaturile definitorii ale bujorului, insa aceste calitatii se pot usor transforma in lipsa de comunicare, inflexibilitate si incapatanare.)

Tema universala este : Distragere – Imbogatire – Intoxicare, in perioada 18-24 iulie.

Mintea ne poate distrage de la ceea ce este important pentru noi. Cand gandurile sunt atat de intense si de multe, incat in loc sa ne imbogateasca viata, ne intoxica procesul gandirii, e bine sa ne oprim. Paradoxal, atunci mintea se goleste. Apar apoi cu usurinta raspunsurile cautate.

Din 22 iulie VENUS, planeta iubirii si a compasiunii ne insoteste mai intens in urmatoarele 8 zile. Ne ajuta sa deslusim tainele simtirii prin suflet.

 Animalele si pasarile simbol sunt:

PRIGORIA (Este numita si albinarel, viespar, ploiete, viesparita, albinar, ciuma albinelor sau mancatoare de albine)

MANGUSTA

ARICIUL DE MARE