Stresul, vulnerabilitatea si puterea …. simple simptome matematice

Stresul, vulnerabilitatea si puterea …. simple simptome matematice

Fiecare dintre noi, atunci când suntem expuși la experiențe dificile, cum ar fi șocul, traumatismele, stresul sau eșecul, suferim unele consecințe.

Adesea, reprimăm consecințele astfel încât acestea să nu intervină in viața noastră de zi cu zi. De fiecare dată când reprimăm o problemă, consumam o cantitate de energie vitală pentru a păstra amintirile neplăcute reprimate. Și când vine următorul stres, folosim si mai multă energie pentru a închide in noi consecințele
stresului.

Facem asta astăzi, facem asta mâine …, astfel încât cantitatea de  emotii reprimate creste.
Conținutul poate crește de-a lungul anilor, iar proporția de energie vitală,
folosita pentru a bloca amintirile neplăcute, crește odată cu ea. Acest lucru ne lasă
cu mai puțină energie disponibilă pentru funcționarea noastră de zi cu zi.

Este simplă matematică. Cum?

Mai puțină energie înseamnă că suntem mai puțin puternici. Putere mai mică înseamnă că suntem mai
vulnerabili. Fiind mai vulnerabili, capacitatea noastră de a face față stresului scade
și chiar dispare. Situațiile și contactele cu alte persoane devin mult mai
frustrante și mai provocatoare pentru noi. Suntem mai puțin pricepuți în a face față realității.
Sunt mai multe de reprimat. Si astfel suntem într-un cerc vicios.

A ne îmbunătăți implică a lucra la consecințele experiențelor neplăcute sau dificile, cum ar fi frica, disperarea, mânia, rușinea, vinovăția, lipsa de încredere, pesimismul, tristețea … și la eliminarea lor. În acest fel,
nu mai trebuie să reprimăm lucrurile, pentru că amintirile noastre nu vor mai avea o încărcătură emoțională care  ne blochează. Ne vom aminti de  acel eveniment si  ceea ce s-a întâmplat, dar nu ne va mai copleși de sentimente neplăcute. Astfel, amintirile noastre ne vor face mai  experimentați, nu mai vulnerabili.

Ori de câte ori avem, in cadrul sedintelor de terapie florală Bach, clienți care indică faptul că trăiesc  experiențe foarte tulburătoare, putem vedea munca noastră ca ajutându-i să recupereze accesul la acea energie vitală blocată pe care o folosesc în prezent pentru a reprima amintiri neplăcute.

Esențele pe care le sugerăm  vor depinde desigur de modul în care clientul a reacționat și  simte acum despre acele evenimente traumatice. Dar scopul este de a reabilita persoana, de a o revitaliza mai întâi.
Clienții pot fi ajutați să vadă dincolo de amintirile lor neplacute, pentru ca ei sa nu traga concluzii despre ei înșiși, despre viața lor și despre viitorul lor,  pe baza sentimentelor lor neplăcute. In schimb, vor incepe sa se concentreaze pe „realul” lor actual, pe circumstanțe și perspectivă.