Taina verde si vulpea, vânătorul de lângă noi

Emisiunea ”Educație verde” de astazi de la Canal 33, a avut ca subiect principal vulpea – vânătorul de lângă noi, unul dintre cele mai populare animale de pretutindeni, un personaj principal în literatura populară și mitologia popoarelor.

Invitatul moderatorului Laurențiu Ciornei, fondator al Asociației ”Alianță Pentru Pădure, a fost Nicu Pârlog, jurnalist și biolog, expert în faună sălbatică.

            Ileana Vlăduț, terapeut și invitat permanent al emisiunii ”Educație verde”, a prezentat rubrica ”Taina verde”.

Taina verde

Lasam plopul in urma si, din acest weekend arborele perioadei 15-24 mai va fi Castanul.

In terapia florala, din cele 38 de remedii, 4 sunt dedicate diferitelor specii de castan.  Astfel, remediul floral Bach de castan alb este util in tratarea gandurilor repetitiva si a insomniei , remediul de castan comestibile este pentru diminuarea dezamagirii profunde, cel de castan rosu ajuta la atenuarea grijilor exagerate pentru cei apropiati, iar remediul din mladite de castan salbatic ne ajuta sa invatam mai usor din greseli sau din observarea lucida a experientelor noastre sau ale altora.

Floarea zilei de 11 este bujorul, iar animalele si pasarile simbol ce ne insotesc aceste zile sunt:

cotofana, oaia si scarabeul.

Astrul iubirii si compasiunii, Venus, ne insoteste mai intens aceste zile si ne indeamna sa actionam din inima, cu simplitate si naturalete.