Te gândești să treci la solar? Acestea sunt 5 întrebări pe care trebuie să le luați în considerare

Popularitatea în jurul energiei solare creează adesea concepții greșite în rândul proprietarilor de case despre adevăratele beneficii ale instalării panourilor solare la domiciliu.

Dacă aveți în vedere o investiție în panouri solare pentru casa dvs., trebuie să luați în considerare anumiți factori cheie înainte de a lua o decizie finală.

Variabilele pentru fiecare caz sunt specifice situației dvs. De asemenea, acestea se referă la condițiile climatice ale locației dvs. și la orientarea și designul casei dvs. În plus, factura actuală de energie electrică și disponibilitatea la stimulente financiare pentru factorii de energie solară în ecuație.

Pentru a vă ajuta să evaluați astfel de decizie, am pregătit următoarea listă de întrebări:

1. Clima locației dvs. este potrivită pentru solar?

Panourile fotovoltaice necesită lumina soarelui pentru a genera electricitate. Cu cât cerul este mai clar, cu mai multe intervale de lumină solară, cu atât veți genera mai multă energie electrică; astfel, veți obține o rentabilitate mai mare a investiției dvs.

Cu toate acestea, panourile solare vin cu specificații diferite care se potrivesc unei game de condiții.

Dacă locuiți într-o zonă cu vreme tulbure și soare slab, de exemplu, este recomandat să solicitați sfaturi profesionale de la instalatorii solari locali. Este întotdeauna o idee bună să verificați orice informație referitoare la instalația solară la autoritățile de stat, cum ar fi municipalitatea locală.

2. Casa ta este potrivită pentru panouri solare?

După ce ați stabilit că clima dvs. este potrivită pentru panourile solare, ar trebui să aruncați o privire asupra orientării casei dvs. În mod normal, va trebui să aveți o vedere clară spre sud, cu o înclinație de 27-35 °. Dacă instalați panouri solare montate pe acoperiș sau pe uscat depinde în mare măsură de circumstanțele specifice ale casei dvs.

În afară de orientare și tip, trebuie să luați în considerare și disponibilitatea spațiului pentru panourile solare. Spațiul, precum și dimensiunea (capacitatea panourilor solare), sunt mult legate de tipul de panouri solare alese.

Dacă casa dvs. poate găzdui panouri solare, consultați autoritățile locale înainte de a începe instalarea. Unele consilii locale au restricții de planificare, cum ar fi înălțimea, dimensiunea și atributele estetice ale panourilor solare legate de clădirea dvs., dar și de mediu.

3. Aveți acces la stimulente financiare solare?

Deși costurile panourilor solare au mers mult în jos, acestea sunt încă relativ ridicate în comparație cu sistemele de energie convenționale. Stimulentele financiare oferă justificare în investițiile regenerabile, compensând costul suplimentar. În funcție de locația dvs., consultați autoritățile locale cu privire la tipurile de stimulente financiare disponibile pentru panourile solare.

Încă o dată, vă recomandăm să verificați din nou dacă orice stimulente disponibile sunt verificate în cadrul discuțiilor cu instalatorii de panouri solare.

4. Cât plătiți pentru electricitate?

În afară de faptul că sunteți de mediu, principalul motiv pentru care ați putea lua în considerare utilizarea energiei solare este reducerea costurilor.

Cu condiția ca toate răspunsurile la întrebările de mai sus să ofere opțiunea de a deveni solar, întrebarea cu privire la cât cheltuiți pe electricitate va fi factorul decisiv în decizia dvs. Cu cât plătiți mai mult pe electricitate, cu atât veți obține mai multe beneficii de a trece la energie solară.

Pentru a vă evalua pe deplin consumul de energie electrică, trebuie să vă luați în considerare facturile anual, pentru a depăși fluctuațiile sezoniere. De asemenea, consumul mediu lunar de energie electrică în kilo-watt-oră (kWh) este o măsură a dimensiunii instalației de panouri solare pe care o căutați.

De obicei, panourile solare rezidențiale au o capacitate instalată cuprinsă între 4 și 10 kWh.

5. Ați găsit un instalator solar?

Vă recomandăm cu tărie să arătați facturile de energie electrică diferiților potențiali instalatori de panouri solare și să solicitați o consultație profesională; o evaluare detaliată a potențialelor economii de cost pentru cazul dvs. specific.

Instalatorii profesioniști de panouri solare ar trebui să vă poată oferi o ofertă a panourilor solare de acasă. De asemenea, aceștia ar trebui să furnizeze anual un raport detaliat cu analize privind costurile și economiile potențiale. Este întotdeauna recomandabil să solicitați sfatul unui număr de instalatori și să faceți o evaluare de bun simț cu privire la cine vi se potrivește cel mai bine.

Iată câteva sfaturi orientative atunci când evaluați instalatorii de panouri solare: Solicitați referințe ale clienților sau instalații ușor accesibile pe care le-au întreprins, care pot oferi dovezi ale competenței și calității muncii lor. Instalatorii cu experiență și bine instruiți vă pot oferi soluții fiabile și un serviciu bun pentru clienți.

Solicitați să vedeți licențele și acreditarea instalatorului pentru a evalua calitatea și nivelurile de experiență. În cele din urmă, acordul dvs. final ar trebui să precizeze și să atribuie în mod clar responsabilitatea întregului proiect în cadrul instalatorului / contractorului. De obicei, un instalator poate angaja subcontractanți pentru anumite porțiuni din proiectul dvs. Cu toate acestea, răspunderea este netransferabilă către terți.

Puteți simplifica procesul prin atribuirea lucrării unui instalator de încredere pentru a-și asuma responsabilitatea și a vă livra instalarea de la început până la sfârșit.