Televizoarele Samsung vor avea telecomenzi cu încărcare solară în 2021

La târgul de tehnologie CES care a avut loc la începutul anului la Las Vegas, Samsung a prezentat o telecomandă mai ecologică. Telecomanda cu celule solare poate fi alimentată atât de lumina interioară, cât și de cea exterioară, sau doar de un USB normal, dacă primele două surse de energie sunt insuficiente.

Potrivit Samsung, telecomanda în sine este, de asemenea, destul de ecologică, deoarece 24% din cele 31 de grame de plastic sunt fabricate din „polietilen tereftalat reciclat”.

Compania spune că telecomanda alimentată cu energie solară va ajuta la „prevenirea deșeurilor de la 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a șapte ani”.

Desigur, utilizatorii televizoarele pot contribui la atenuarea acestui fapt prin utilizarea bateriilor reîncărcabile, dar o telecomandă cu energie solară ar reduce cel puțin dependența de acestea.

Samsung a declarat că ia măsuri și pentru creșterea ambalajelor ecologice în 2021. Soluţia dezvoltată de companie promite să reutilizeze până la 200.000 tons carton ondulat în fiecare an. Prin minimizarea textului și a imaginilor grafice pe ambalajul ecologic, cerneala pe bază de ulei din imprimarea color care este utilizată în mod tradițional pe cutiile TV este eliminată, contribuind, de asemenea, la reducerea cantităţii de deșeuri.