TOP 4 aspecte de luat în calcul pentru alegerea unei hote decorative

Dacă ai declanșat vreodată alarma de fum în bucătărie, știi deja cât de important este să ai bucătăria echipată cu o hotă. Însă, odată cu evoluția tendințelor în materie de design pentru bucătărie, de unde știi care este hota decorativă potrivită pentru tine? 

Ia în considerare următoarele aspecte pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere pentru casa ta

Sistemul de evacuare

Un sistem de evacuare cu conducte, numit uneori și sistem ventilat, utilizează conducte pentru a canaliza aerul în afara casei. Cu alte cuvinte, nu poți să face ventilarea într-un alt spațiu interior al casei, cum ar fi un pod. Dacă ai un sistem cu conducte, probabil că poți ghici deja că este cel mai bine să montezi hota decorativă pe un perete exterior. În acest fel, conducta este mai scurtă și mai eficientă. Cu cât te îndepărtezi mai mult de un perete exterior, cu atât mai complicată și mai scumpă va fi instalarea tubulaturii și, implicit, a hotei.

Cu un sistem de evacuare fără conducte sau sistem neventilat, aerul este filtrat, curățat și apoi întors în bucătărie, mai degrabă decât să fie îndreptat în exterior. După cum îți poți imagina, aceste sisteme sunt, în general, mai puțin eficiente decât sistemele cu conducte și necesită mai multă întreținere, curățare regulată și înlocuirea filtrului după o anumită perioadă de timp.

Aspectul bucătăriei

Aspectul și dimensiunile bucătăriei tale vor spune de la sine ce model de hotă decorativă trebuie să alegi. O regulă generală spune că hota ar trebui montată la o distanță de 60-80 centimetri deasupra plitei sau aragazului, dar consultă întotdeauna recomandările producătorului pentru a fi sigur că te bucuri de eficiența produsului achiziționat. În funcție de configurație, hotele decorative pot fi montate pe un perete, încorporate în dulap, suspendate din tavan peste plitele de gătit (în cazul în care ai o bucătărie insulară). Există chiar și hote telescopice care pot fi extinse atunci când sunt utilizate sau ascunse atunci când nu sunt necesare.

Puterea ventilatorului

Dimensiunea bucătăriei va dicta cât de puternic trebuie să fie ventilatorul hotei decorative, astfel încât să curețe eficient aerul și să ajute la prevenirea extinderii mirosurilor în toată casa. Pentru a-ți da seama de ce ai nevoie, înmulțește înălțimea bucătăriei cu lungimea și lățimea pentru a afla volumul. Fiecare producător de hote decorative va specifica până la ce valoare este eficient fiecare model în parte.

Nivelul de zgomot produs

Ai putea alege o hotă decorativă de bucătărie în doar câteva minute, însă nu uita să acorzi atenție și detaliului ce ține de zgomotul produs de aceasta. Chiar dacă bucătăria nu este cea mai liniștită încăpere din casă, nu cred că îți dorești o sursă în plus de zgomot. Așadar, alege un nivel de zgomot cu cât mai puțini decibeli.

Dacă te ghidezi după aceste patru aspecte, nu vei da greș atunci când vei alege hota decorativă pentru bucătăria ta. Având în vedere diversitatea magazinelor de profil de pe piață, îți recomandăm să consulți modelele propuse de Sensodays.ro.

Sursă foto: freepik.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.