Vrei sa scapi de cearcane cu ajutorul acidului hialuronic?

Cearcanele sunt deranjante pentru toata lumea, mai ales cele cu adanci si cu un volum pierdut. Prin diminuarea tesutului adipos, volumul zonei de sub ochi scade si pielea capata un aspect obosit si trist. Noptile nedormite, stresul si grijile se reflecta inevitabil asupra fetei si daca nu luam o masura putem imbatrani peste noapte. Oricat ne-am stradui sa le ascundem, cearcanele sunt foarte usor de observat si pot crea diverse neplaceri la nivelul fetei dupa o anumita varsta.

De aceea, la ora actuala, foarte multe persoane apeleaza la un tratament de umplere cearcane disponibil la clinicile estetice. Prin tratamentul cu acid hialuronic zona de sub ochi isi va recastiga luminozitatea si aspectul tanar. Procedura consta in injectarea cu microcanula atraumatica sau cu un ac foarte fin in zona cearcanelor a unui anumiit tip de acid hialuronic utilizat numai in tratamentul cearcanelor. Aceasta substanta prezinta un risc redus de aparitie a echimozelor, iar durata de refacere este redusa.

Acidul hialuronic este un gel fluid, bogat in aminoacizi si minerale, cu proprietati foarte bune pentru regiunea de sub ochi. Formula sa mai contine si vitamine si antioxidanti care ajuta la o revitalizare suplimentara si protejeaza aceasta zona delicata a pielii.

Modificarea de pigment care genereaza culoarea cearcanelor este tipica anumitor persoane si poate fi corectata partial cu acidul hialuronic. Inainte de orice injectare se va realiza o analiza faciala detaliata pentru a identifica zonele cu probleme si cele in care s-ar putea interveni pentru a imbunatati aspectul pielii. Se va discuta despre cantitarea injectata de acid hialuronic, anestezie, procedura si consultatiile de dupa aplicarea tratamenului. Toate aceste detalii vor fi luate in calcul pentru a clarifica pasii si pretul interventiei. 

Dupa aceasta injectare, cearcanele vor fi atenuate, iar pielea va fi mai luminoasa. Fata va avea un aspect mai natural, in timp ce umbrele de pe pleoapa inferioara vor disparea. Singura interventie necesara dupa primul tratament cearcane este un retus dupa primele 6 luni. Injectarea se face in plan profund si va viza utilizarea unuii acid hialuronic special creat pentru aceasta zona.

Imediat dupa injectarea cu acid hialuronic vor aparea rezultatele la nivelul fetei. Astfel, santul se va atenua mult, ochii vor avea un aspect mai luminos, iar privirea va deveni mai prietenoasa.

Estomparea ridurilor de sub ochi cu acid hialuronic se face cu anestezie locala si consta in injectarea printr-o canula atraumatica in santul lacrimal. Pungile de sub ochi vor fi umplute cu o cantitate aproximata de catre medic, iar in cazul in care rezultatul nu este cel aspteptat, se poate opta pentru extragerea acidului injectat.  

Fiind o procedura mai speciala, umplerea cearcanelor presupune si anumite riscuri,iar succesul sau depinde foarte mult de indemanarea si experienta fiecarui medic. Acesta va fi atent sa injecteze acidul la adancimea corecta si sa evite atingerea zonelor vasculare. Procedura se va efectua evitand denivelarile si obtinerea aspectului de piele albastruie. 

Este posibil ca dupa efectuarea injectarii sa apara mici vanatai la nivelul ochilor de tip echimoze sau hematoame, insa acestea vor disparea in mod treptat dupa aproximativ 3 zile. In schimb, efectele se vor vedea imediat, iar cearcanele isi vor relua volumul initial, ramanand pline pentru urmatoarele luni. Exista situatii cand injectarile pot creste volumul cearcanelor si il pot mentine chiar si pana la 12 luni, insa acest lucru difera foarte mult in functie de metabolismul fiecarei persoane.

Pentru a afla mai multe informatii despre tratament cearcane si umplere cearcane cu acid hialuronic te invitam sa vizitezi Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti. Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie estetica cu o experienta de peste 23 ani si echipa sa iti stau la dispozitie cu sfaturi despre cum poti scapa de aspectul inestetic al cearcanelor si te pot indruma pentru a-ti recapata tenul intinerit.