Ziua pentru Protectia Sanatatii si a Mediului – 23 mai

Ziua pentru Protectia Sanatatii si a Mediului – 23 mai

Sanatatea Mediului – „Nu e destul sa nu faci nici un rau, ci trebuie sa faci tot binele pe care-l poti face.” (Francois de Salignac de La Mothe-Fenelon)

Mentinerea sanatatii noastre pe termen lung depinde de sanatatea mediului inconjurator. De actiunile pe care le facem pentru a pastra resursele naturii cat mai curate. Avem nevoie de actiuni constiente, intentionate. Unele care sa modifice obiceiurile si convingerile pe care le avem. Cele vis a vis de ceea ce inseamna un stil de viata sanatos si grija fata de mediu.

Interconectarea noastra cu mediul se reflecta adesea in conectarea noastra cu propriul corp. Daca accesam produse cat mai naturale si petrecem mai mult timp in natura, vom avea un corp mai sanatos si o gandire mai clara.

muntii Ciucas

Proiecte precum„Ape curate asumate” si „Focus to green eco life”, sustinute de Aqua Carpatica, contribuie la o corecta informare. La cresterea gradului de constientizare a legaturilor nevazute dintre om, mediu si viata interioara.

Emotiile noastre pot fi din ce in ce mai curate cand ne ingrijim de sanatatea noastra (fizica, mentala, sufleteasca) si de mediul in care traim.

Ce poți face tu pentru protejarea mediului?

  1. Reciclează plasticul! Acest material are nevoie de 400 de ani pentru a se degrada. Milioane de păsări și de animale marine mor din cauza sufocării cu plastic, iar ceea ce poți face tu este să elimini cât mai mult plastic din natură.
  2. Strânge gunoiul din drumul tău!
  3. Folosește pungi reutilizabile! Cumpără-ți o pungă din material textil și poart-o cu tine ori de câte ori mergi la cumpărături.
  4. Reutilizează! Încearcă să reutilizezi cât mai multe produse și materiale, găsindu-le tot timpul alt scop.
  5. Încearcă să folosești cât mai puțină apă! Apa poate să devină o problemă pentru generațiile viitoare. Încearcă să opreșți apa atunci când te speli pe dinți sau atunci când te săpunești în dus!
  6. Consumă local! O cantitate uriașa de poluare este generată de transportul bunurilor și a alimentelor de-a lungul întregului mapamond. Încearcă să consumi produse locale! Acestea sunt mai proaspete, mai ieftine și generează cantități mult mai mici de poluare;
  7. Plantează un copac! Toate vietățile au nevoie de oxigen pentru a supraviețui. Copacii produc acel oxigen și cu cât sunt mai mulți, cu atât mai bine;
  8. Mergi mai des cu bicicleta. Cei mai mulți dintre noi folosesc automobilele pe distanțe scurte, unde bicicleta poate face o treabă excelentă. Alegând să mergi mai mult cu bicicletă, vei fi mai sănătos și vei păstra mediul mai sănătos;
  9. Încearcă să foloseșți cât mai multă energie verde! Panourile solare, energia eoliana sau pompele de căldură reprezintă alternative excelente la energia poluantă pe care o consumăm astăzi. Încearcă să găsești soluțiile potrivite pentru tine!
  10. Vorbește și cu cei din jurul tău despre obiceiurile pe care le adopți! Cu cât sunt mai mulți oameni care adoptă aceste obiceiuri, cu atât mai bine.