9 sfaturi pentru a optimiza panourile solare de acasă

Urmând aceste sfaturi, puteți fi sigur că profitați la maximum de panourile solare.

1) Rulați aparatele în timpul zilei

Pentru aparatele care pot fi puse în funcțiune în orice moment, încercați să le utilizați în timpul orelor de lumină care generează energie.

Ajustați-vă obiceiurile dacă este necesar și rulați mașina de spălat, uscătorul și mașina de spălat vase în timpul zilei. Folosiți funcțiile de pornire întârziată ale mașinilor, astfel încât acestea să înceapă să funcționeze dimineața și să nu vă faceți griji că nu uitați să le porniți.

2) Încărcați telefoanele și alte dispozitive în timpul zilei

Cred că majoritatea oamenilor își pun telefonul la încărcare peste noapte, astfel încât să aibă o baterie plină la începutul zilei. Dar dacă sunteți acasă în timpul zilei, nu există niciun motiv să nu îl încărcați atunci și să utilizați energie solară.

Același lucru este valabil și pentru laptopuri, tablete și orice alte baterii sau dispozitive alimentate cu baterii pe care le încărcațI.

3) Înțelegeți în ce ore din zi panourile dvs. solare produc energie

Puteți monitoriza când panourile solare produc energie folosind o aplicație conectată la sistemul dvs. de energie solară sau prin furnizorul dvs. de energie. Merită să verificați acest lucru lunar, deoarece zilele devin mai lungi sau mai scurte, în funcție de sezon. Făcând acest lucru, vă puteți seta aparatele să funcționeze la orele corecte.

Încălzirea și răcirea sunt activitățile casnice care consumă cel mai mult energie, dar deoarece depind de confort și temperatură, nu le puteți rula doar când soarele strălucește. Cu toate acestea, cunoașterea orelor de producție a energiei solare poate însemna că puteți opri aerul condiționat la sfârșitul zilei și puteți deschide o fereastră pentru a vă păstra răcoros pentru seară.

4) Comutați aparatele de la gaz la electric

În timp ce anterior gazul ar fi fost opțiunea mai economică, acum obțineți electricitate gratuit în timpul zilei. Dacă aveți aparate care funcționează pe gaz, cum ar fi aragazul, cuptorul, încălzitorul sau încălzitorul de apă, luați în considerare trecerea la electricitate atunci când urmează să fie înlocuite.

5) Utilizați temporizatoarele pentru a limita puterea de așteptare pe timp de noapte

Multe produse electronice vor folosi o cantitate mică de energie atunci când sunt conectate, chiar dacă nu sunt utilizate. Luați în considerare adăugarea de cronometre la punctul de alimentare care va întrerupe alimentarea cu energie electrică în timpul orelor nominalizate când este puțin probabil să fie necesare, cum ar fi 12:00 – 5:00 pentru computer, televizor, DVD player și router.

6) Întreține copacii pentru a evita aruncarea umbrei peste panourile solare

Sperăm că atunci când panourile solare au fost instalate, acestea au fost poziționate departe de zonele acoperișului care intră în umbră fie de la clădiri, fie de la copaci. Cu toate acestea, copacii cresc și pot face umbră panourilor solare în anumite momente ale zilei.

Păstrarea copacilor tăiați, astfel încât să nu fie prea aproape de casă, nu numai că va evita umbrarea panourilor solare, ci va preveni și umplerea jgheaburilor cu frunze și potențialul ca ramurile care cad să provoace daune în timpul unei furtuni.

7) Curățați panourile solare anual

Din fericire, panourile solare sunt înclinate atunci când sunt instalate, astfel încât majoritatea resturilor vor aluneca imediat. Dar frunzele, excrementele de păsări și chiar praful vor împiedica razele soarelui să lovească celulele panoului solar, astfel încât vă ajută să vă îmbunătățiți generarea de energie solară dacă sunt păstrate curate. De obicei, o pulverizare cu furtunul de grădină de la nivelul solului va face șmecheria.

Câteva lucruri de reținut totuși. Sistemul de energie solară trebuie să fie oprit și să se asigure că apa lovește doar partea de sus a panourilor și nu pulverizează direct sub ele acolo unde se află cablurile. Dacă sursa locală de apă este apă dură, atunci evitați să o utilizați pe panourile solare, deoarece poate provoca detartrare.

Dacă este necesară curățare suplimentară și unsoare pentru cot, asigurați-vă că utilizați un burete neabraziv. Dacă sunteți îngrijorat de deteriorarea panourilor solare cu o curățare bricolaj, apelați un profesionist pentru a le curăța pentru dvs.

8) Dacă utilizați o aplicație, configurați-vă pentru a furniza notificări în cazul defecțiunilor sistemului

Îmi pare rău să spun ceea ce este evident, dar dacă sistemul dvs. se defectează (și se poate întâmpla), atunci nu generați energie electrică din celulele solare. Fără notificare, ar putea trece zile sau săptămâni până să-ți dai seama.

Deci, dacă utilizați o aplicație, merită să configurați o notificare dacă există o defecțiune. Dacă aceasta nu este o opțiune, atunci chiar și un raport de activitate săptămânal trimis prin e-mail vă va ajuta să identificați dacă sistemul s-a defectat, astfel încât să îl puteți rectifica.

9) Instalați o baterie

Am pus acest lucru în ultimul rând, deoarece instalarea bateriilor pentru energia solară acasă este total prohibitivă pentru majoritatea gospodăriilor. Cu toate acestea, dacă în locația dvs. sunt oferite subvenții bune și utilizați multă energie pe timp de noapte, atunci s-ar putea să merite pentru dvs.