Noile standarde vor ajuta sistemul electric să gestioneze mai multă energie solară

Noile standarde obligatorii sunt pe drum pentru tehnologiile energetice casnice care se conectează la sistemul de alimentare, cum ar fi panourile solare, a anunțat astăzi Comisia australiană pentru piața energetică.

„Aceste noi standarde tehnice minime fac parte dintr-o serie de modificări pe care le analizăm pentru a asigura sistemul de alimentare, care să poată rezolva viitorul, astfel încât acesta să poată gestiona cu încredere mai multă energie solară”, a declarat directorul executiv al AEMC, Benn Barr.

„Utilizarea rapidă a solului înseamnă că trebuie să acționăm acum pentru a ne asigura că această tehnologie și sistemul pe care îl folosește funcționează mână în mână.

„Trebuie să ținem pasul cu schimbările în curs – aproape trei milioane de gospodării și întreprinderi mici au preluat energia solară, iar cererea de baterii și vehicule electrice de uz casnic va crește în timp.

„Aceste noi standarde ne permit să facem două lucruri importante simultan – să primim mai multe noi tehnologii în sistemul de alimentare și în același timp să ajutăm la protejarea stabilității rețelei. Cu cât menținem sistemul stabil, cu atât ne putem conecta mai mult la energie solară și cu atât mai repede putem decarboniza ”.

Noile standarde se vor aplica „invertoarelor” – echipamente care convertesc curentul continuu (DC) în curent alternativ (AC) pentru ca dispozitivele electrice să funcționeze. Se vor asigura că sistemele energetice de uz casnic nu se vor „declanșa” sau se vor deconecta atunci când există perturbări de tensiune în rețea. Modificarea este mai degrabă orientată spre viitor decât retrospectivă și, prin urmare, se va aplica numai sistemelor noi și actualizate, mai degrabă decât celor existente. Se aplică tuturor jurisdicțiilor de pe piața națională a energiei electrice și va intra în vigoare din decembrie 2021. Mulți producători au început deja să-și actualizeze sistemele după ce au fost introduse modificări similare în Australia de Sud la sfârșitul anului 2020.

Această lucrare face parte dintr-un proiect în curs de desfășurare și la scară mai mare pentru a încorpora resursele solare și alte resurse distribuite de energie în sistemul general de energie. Alte modificări luate în considerare de AEMC includ modul de modificare a structurii de stabilire a prețurilor pentru a oferi stimulente proprietarilor de resurse distribuite de energie pentru a exporta energie atunci când aceasta are cea mai mare valoare pentru sistem. Consiliul pentru securitatea energetică are în vedere, de asemenea, problema integrării resurselor distribuite de energie, cu recomandări pentru consultare publică, care vor avea loc luna viitoare.

„Este imperativ să ne asigurăm că structurile potrivite sunt puse în funcțiune pentru a susține un mix energetic cu totul nou și o rețea electrică cu aspect foarte diferit de cel pe care ne-am bazat în trecut”, a spus dl Barr.

„Dar trebuie să facem acest lucru într-un mod care să ajute mai mulți oameni să se conecteze, să îi protejeze pe cei care nu fac acest lucru și să ajute sistemul să funcționeze fără probleme în general. Aceasta înseamnă restructurarea sistemului, inclusiv stimulentele și regulile pieței. ”

Standardele anunțate astăzi urmează o cerere de modificare a regulilor din partea Operatorului australian de piață a energiei (AEMO) care urmărește să stabilească un cadru pentru AEMO pentru a stabili standarde tehnice minime.

AEMC a decis să utilizeze regulile și cadrele industriale existente, mai degrabă decât să stabilească un nou set de aranjamente, deoarece va fi mai rapid și mai puțin costisitor de implementat. Aceasta înseamnă că standardele vor putea răspunde mai repede preocupărilor Consiliului de securitate energetică și al AEMO cu privire la impactul pe care îl pot avea declanșatoarele invertoare asupra sistemului total de energie.

Data lansării din decembrie va însemna că producătorii vor avea suficient timp pentru a se pregăti pentru schimbare. Noul cadru va fi, de asemenea, flexibil, astfel încât modificările standardelor australiene în timp se vor aplica automat.