Agenda conferinței „Turismul responsabil în România: poveștile noastre”

Vă așteptăm vineri 21 februarie 2020, la cea de-a treia ediție a conferinței „Turismul Responsabil în România: poveștile noastre”.

Anunțăm pe această cale agenda evenimentului organizat împreună cu membrii Asociației Jurnaliștilor de Turism din România (AJTR) și ai Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din România (ANTREC) .

_

Partea I – Traseul turistic cultural „Mihai Eminescu”
Orele 15.00 – 16.00

În anul 1866, la vârsta de 16 ani, Mihai Eminescu pornește într-o călătorie solitară, legendară și inițiatică, de la Cernăuți la Blaj. Având acest punct de plecare, lansăm un proiect unic – un circuit turistic cultural care va urmări traseul parcurs de poet. Un drum care îndeamnă localnicii și vizitatorii să se îndepărteze de clișee si stereotipuri, ajutându-i să descopere un altfel de Eminescu și o altfel de Românie.

Mihai Ogrinji (AJTR)
Aurel Borșan (Fundația Amfiteatru)
Cristina Irian & Ioana Brunet (Oameni. Obiecte. Istoria mică)

_

Partea a II-a – Premiile „Margareta de Aur”
Orele 16.00 – 17.00

În cadrul celei de-a XV-a ediţii a premiilor Margareta de Aur, ANTREC va premia proprietarii de pensiuni şi structuri turistice, profesionişti, firme şi asociaţii ce activează în acest domeniu al turismului şi care au avut rezultate remarcabile în a menţine la un nivel ridicat calitatea serviciilor.

Categorii: Marele Premiu, Tradiție Locală, Agrement, Gastronomie, Amenajare Grădină, Experiențe de Vacanță, Festivaluri și Evenimente, Ecoturism, Cultură și Turism, Distincții de Apreciere.

Vă așteptăm cu drag!