Sanatate si miscare #FocusToGreenEcoLife de Ziua Sportului

Sanatate si miscare #FocusToGreenEcoLife de Ziua Sportului

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, a hidratat astazi, 18 mai, de Ziua Sportului, tinerii si juniorii care au facut din miscare si sport un stil de viata.

La 18 mai, în fiecare an, este marcată Ziua sportului, prin care este subliniată importanta sportului pentru un stil de viata sănătos si pentru a contribui la cresterea spiritului de competitivitate.

I-am intalnit astazi in miscare, la antrenamente, pe juniorii de la Baschet Club Gladiatorii, dar si pe tinerii atleti- campioni in devenire, in zona parcului Arena Nationala, din Bucuresti. Pentru ei, sportul este un stil de viata si nu doar ceva ocazional. Au pus sanatatea si dezvoltarea armonioasa a corpului, a mintii si de ce nu, a caracterului, mai presus de confortul si comoditatea de a sta … in casa.

Fericirea si starea de bine se citeste pe fetele lor atunci cand fac ceea ce le place – sport. Atunci cand isi depasesc propriile limitari si se antreneaza pentru performanta, nici oboseala si nici durerea nu se mai simte. Iar cum miscarea cere o hidratare corecta, apa Aqua Carpatica a venit in intampinarea lor astazi, de Ziua Sportului.

Vremea frumoasa a sustinut si ea antrenamentele in aer liber.

Dar, cum sportul este pentru toata lumea, indiferent de varsta sau de forma in care este practicat – ca amator sau pentru performanta, recomandam tuturor sa faca cat mai des miscare.

Alatura-te si tu sportului!

Foloseste locurile special amenajate din parcuri si fa exercitii fizice. Organizeaza un joc in aer liber, pe terenurile de fotbal, tenis, padbol, baschet sau volei. Fa o alergare prin padure, pe marginea lacului sau pe pista de atletism. Plimba-te cu bicicleta – un mijloc de transport prietenos cu mediul sau, fii original si alege o plimbare calare!

Nu te limita doar la aceasta zi, ci alege sa faci din sport un obicei benefic pentru un stil de viata sanatos. Atat pentru tine, cat si pentru protejarea mediului inconjurator.

Care sunt beneficiile sportului?

Toată lumea știe că sportul aduce o gamă variată de beneficii organismului uman, așa încât se recomandă să facem mișcare zilnic, indiferent de vârsta pe care o avem.

Practicarea sportului ajută la eliminarea kilogramelor în plus și contribuie la reglarea greutății corporale. Mișcarea fizică luptă împotriva stresului, anxietății și depresiei, întărește mușchii, inima si sistemul cardio-respirator. Exercițiile fizice îmbunătățesc considerabil concentrarea psihică și ulterior, rezistența fizică.

Prin intermediul sportului putem ajunge să facem cunoștință cu oameni noi, viitori prieteni. Sportul ajută la creșterea respectului de sine si al încrederii în forțele proprii. Crește imunitatea si regleaza metabolismul organismului uman.

Asadar o sumedenie de motive pentru care te invitam sa faci din sport o actiune constienta, pentru tonifierea si „curatarea” corpului tau si al planetei.

„Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj .

Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator si de corpul tau. Dezvolta-ti un stil de viata sanatos, care sustine viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).