Asemănări între parchet stratificat versus masiv

Asemănări între parchet stratificat versus masiv

Casa ta merită să fie amenajată exact așa cum ai visat pentru că însăși casa e un vis devenit realitate.  Așadar, pentru a-l putea duce la îndeplinire te ajută să iei deciziile corecte încă de la început. Iar dacă ai în plan ca în acest an să îți schimbi pardoseala, atunci trebuie să știi care este cea mai bună opțiune pentru tine, astfel încât să îți sporești confortul și satisfacția că ai ales ce meriți.

În aceste câteva rânduri vom analiză asemănările între parchetul dublu stratificat și cel triplustratificat, astfel încât să poți lua o decizie cât mai bună și casa ta să arate cât mai bine. Ambele tipuri de parchet stratificat sunt o alternativă foarte bună la parchetul din lemn masiv întrucât necesită timp redus de montare deoarece este finisat din fabrică  și se pot întreține cu ușurință.

Care sunt principalele asemănări și diferențe între parchetul dublu stratificat și cel triplustratificat și parchetul masiv?

În primul rând, atât parchetul dublu stratificat cât și cel triplustratificat prezintă o bună stabilitate dimensională, deoarece lucrează mai bine în timp și mult mai lent în comparație cu parchetul din lemn masiv. De asemenea, indiferent pentru care tip de parchet ai opta dintre cele două variante, vei beneficia de o izolare termică eficientă în timpul sezonului rece.

La capitolul transfer termic, în ambele cazuri depinde de grosimea pe care o are parchetul. Cu cât parchetul este mai gros cu atât se realizează mai greu transferul termic. Așadar, dacă ai în vedere instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală trebuie să te asiguri că parchetul are grosimea optimă pentru a putea beneficia de avantajele  unei pardoseli din lemn stratificat. Spre deosebire de parchet din lemn stratificat, cel din lemn masiv nu se montează peste sisteme de încălzire în pardoseală decât cu mici excepții ale lemnului exotic.

Ambele tipuri de parchet oferă avantajul de a putea fi recondiționate, dar pentru a se putea realiza acest lucru stratul de uzură trebuie să fie peste 3 mm. Totuși, trebuie să iei în considerare că aceste tipuri de parchet nu vor putea fi recondiționate la fel de mult cum se întâmplă în cazul parchetului masiv și trebuie să acorzi o atenție deosebită la modul în care vei exploata pardoseala pe termen lung.

În ambele cazuri vei putea găsi o diversitate extraordinară de nuanțe, texturi și modele din care să alegi, aliniate cu tendințele sau, din contra, opțiuni clasice care să completeze în mod armonios locuința ta, după cum pot fi comercializate și nefinisate, iar tu îți pun amprenta dorinței.

Ce merită să alegi pentru casa ta?

Dacă este să punem în oglindă cele două tipuri de parchet, vei constata că asemănările sunt foarte multe și se poate produce cu ușurință confuzie între acestea. Însă, în cazul celui triplustratificat, acesta este dispus în mai multe straturi de lemn și ceea ce mai face diferența este grosimea plăcilor utilizate.

Atât parchetul dublustratificat cât și cel triplustratificat se montează ușor dar este nevoie de un specialist în domeniu pentru a putea evita problemele care ar putea să apară în momentul în care se realizează montajul.

Fiecare tip de parchet vine cu avantajele și dezavantajele proprii dar cel mai important este să alegi ceea ce se potrivește în casa ta ținând cont de condițiile existente dar și de dorințele și necesitățile tale. Pardoseală trebuie să fie durabilă și mai ales de calitate iar aceste tipuri de parchet cu siguranță reușesc să se încadreze în această descriere.