Bucureștenii pot dona haine groase pentru oamenii fără adăpost

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a lansat un apel către bucureșteni pentru donații de haine groase, de care vor avea nevoie persoanele fără adăpost. Într-un ghid, ONG-ul Carusel a precizat că hainele donate trebuie să fie curate în stare bună de funcționare.

„Facem încă o dată apel la bunăvoința dumneavoastră și vă rugăm, în limita posibilităților, să ne ajutați cu cele necesare anotimpului rece. Iarna bate la ușă, așadar persoanele adulte fără adăpost au nevoie de noi”, a transmis Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) pe pagina de Facebook.

Bucureștenii care au acasă articole de îmbrăcăminte groase pe care nu le mai folosesc, le pot duce, de luni până vineri, între orele 9-16, în următoarele locații:

  1. Complexul de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele, nr.17A, sector 4;
  2. Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;
  3. Punct Perla, Soseaua Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1;
  4. Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;
  5. Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.
  6. Str. Șerban Vodă nr.43-49, sector 4 (lângă DGITL sector 4, în spatele bisericii). Aici, hainele vor putea fi aduse între orele 11-18, de luni-vineri.

„Ținând cont de experiența anilor trecuți, cele mai necesare donații sunt obiectele de îmbrăcăminte groase, în special geci, veste, paltoane, pantaloni, pulovere, hanorace, tricouri, bluze de corp, blugi”, a mai transmis DGASMB.

În comentarii, reprezentanții Direcției au spus că pot fi aduse și haine de copii.

Câteva indicații pentru cei care vor să doneze haine

Carusel, un ONG care își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor care trăiesc pe stradă, a realizat un ghid pentru cei care vor să doneze haine, încălțăminte și accesorii.

Potrivit ghidului, primul pas este pregătirea hainelor: verifică toate buzunarele, spală hainele, verifică gradul de uzură și starea fermoarelor și a nasturilor. Poți să donezi haine, încălțăminte de calitate, accesorii și chiar lenjerii de pat, însă hainele de ocazii nu sunt de folos oricui.

Nu dona lenjerie intimă folosită, batiste, prosoape folosite, șosete, ciorapi, dresuri purtate, obiecte vestimentare cu mesaje tendențioase și rochii de ocazie sau încălțări cu toc.