Care este culoarea anului 2021? Nuanta care va fi la moda anul viitor

Dacă în 2020 culoarea anului a fost albastrul clasic, în 2021 a venit rândul unei alte nuanţe de albastru. Conform experţilor în modă, culoarea anului 2021 va fi Aqua.

Care este, de fapt, culoarea anului 2021

Aqua este numele unei culori aproape identice cu cea a albastrului deschis al oceanelor. Specialiştii în cromatică o consideră o nuanţă relaxantă, care inspiră libertate, încredere şi poftă de viaţă.

Aqua este o nuanţă care poate fi utilizată în decorarea casei. Designerii de interior sunt de părere că această culoare poate fi folosită în camera de zi şi în camera copilului, întrucât dă un sentiment profund de linişte şi acalmie.

Ce spun psihoterapeuţii despre această culoare

„Este genul de culoare care ne reîncarcă cu energie pozitivă atunci când suferim de stres puternic sau acuzăm o stare de oboseală. Are un efect benefic şi alungă şi sentimentul de singurătate. Dacă vrei să te simţi calm şi revigorat, te poţi uita câteva minute la un perete sau obiect vestimentar cu această culoare.

Aqua e nuanţa potrivită să o ai la tine, pentru că te ajută să îţi eliberezi mintea şi să iei decizii mai uşor. De asemenea, stimulează nivelul de creativitate şi sensibilitate şi este perfectă pentru cei care au o fire artistică, spun psihoterapeuţii.

Aceştia mai sunt de părere că această culoare dă impresia că cel care o poartă îşi pune nevoile sale mai presus de ale celorlalţi, dar poate ajuta şi la îmbunătăţirea stimei de sine. Deşi poate părea genul de nuanţă care să preferată mai mult de oamenii narcisişti sau celora cărora le place să iasă mai mult în evidenţă, este mai degrabă o culoare care denotă un spirit elevat şi o dorinţă foarte mare de libertate.

Pe lângă Aqua, experţii în cromatică mai spun că la anul vor fi la modă şi nuante precum galben-lămâie, verde-deschis, gri clasic sau roşu aprins.