Câți bani ai nevoie pentru a începe să tranzacționați la bursă?

Tranzacționarea de acțiuni listate la bursă este actul de cumpărare și vânzare de valori mobiliare în care sunt folosite strategii pe termen scurt pentru a maximiza profiturile. De cele mai multe ori, oamenii apelează la brokeri profesioniști, numiți și traderi.

Un trader este o persoană care tranzacționează pe piețele financiare pentru sine sau în numele altei persoane sau organizații. El cumpără sau vinde active financiare precum perechi valutare, acțiuni, obligațiuni, metale, produse energetice, agricole și indici bursieri.

Traderii activi profită de fluctuațiile pe termen scurt ale prețului și volatilității. Investițiile ocazionale implică cumpărarea și deținerea de valori mobiliare, investitorul concentrându-se pe strategii pe termen lung pentru a maximiza averea. Trecerea de la investiția ocazională la tranzacționarea activă este un pas mare.

Prin urmare, este important să înțelegeți implicațiile acestei schimbări, cum ar fi plata unor comisioane mai mari, motiv pentru care vă recomandăm să luați și câteva cursuri de trading.

Cheltuieli de trading

Este posibil ca comisioanele să fie cel mai mare cost pe care o să vi-l asuma în calitate de trader activ. Alte cheltuieli, cum ar fi software-ul, internetul și costurile de instruire, ar putea fi, de asemenea, mari, dar sunt diminuate de costul comisioanelor.

Un trader poate face peste 100 de tranzacții pe lună, iar comisioanele vor varia foarte mult în funcție de broker. Investitorii pricepuți caută cel mai bun software, viteze de execuție și servicii pentru clienți, precum și costuri de comisioane favorabile.

Cerințe de brokeraj

Deși nu există o regulă strictă referitoare la cât de mulți bani ar trebui să aveți în cont pentru a începe tranzacționarea, multe case de brokeraj vor stabili această sumă pentru dvs. De exemplu, un agent de brokeraj poate spune că aveți nevoie de minimum 3.000 USD pentru a deschide un cont în marjă, tipul de cont de care ați avea nevoie pentru a face tranzacții de vânzare sau pentru a cumpăra sau vinde opțiuni.

Pentru un început bun, asigurați-vă că aveți grijă de minimele contului la casele de brokeraj pe care le investigați. Acest număr este de obicei stabilit dintr-un motiv, deoarece este în interesul brokerajului să vă mențină tranzacționarea cât mai mult timp posibil, pentru a vă asigura că brokerul continuă să colecteze comisioane.

Aceste minime sunt adesea puse în aplicare pentru a reduce riscul de a vă epuiza întregul cont în doar câteva tranzacții, sau chiar mai rău, de a primi un apel în marjă. În cazul acestuia din urmă, ar trebui să depui mai multe fonduri în contul tău pentru a-ți menține poziția curentă deschisă.

Considerații speciale

Suma de bani de care aveți nevoie pentru a începe tranzacționarea zilnică depinde de tipul de titluri pe care doriți să le cumpărați.

De obicei, acțiunile se tranzacționează în loturi rotunde sau ordine de cel puțin 100 de acțiuni. Pentru a cumpăra un stoc la prețul de 60 USD per acțiune, veți avea nevoie de 6.000 USD în cont. Un broker vă poate lăsa să împrumutați jumătate din acești bani, dar tot trebuie să produceți ceilalți 3.000 USD.

Opțiuni și tranzacții la termen prin contract. Pe piața opțiunilor, un contract este bun pentru 100 de acțiuni.

Puteți cumpăra mai puțin decât lotul rotund obișnuit pentru o garanție, dar probabil va trebui să plătiți un comision mare și să primiți o executare proastă a comenzii. Astfel, randamentele fiecărei tranzacții tind să fie mici, așa că asigurați-vă că aveți suficiente fonduri pentru a vă tranzacționa în mod optim.