Tipuri de brazi artificiali de Craciun – Tot ce te intereseaza

Anul acesta te-ai decis sa faci un pas important si sa te desprinzi de alegerea tipica a bradului de Craciun. Desi nimeni nu contesta frumusetea si splendoarea unui brad natural, tot mai multe persoane recunosc ca bradul artificial de Craciun a devenit o alternativa mult mai practica, mai confortabila, mai economica si mai etica. Oferta de brazi artificiali de Craciun s-a diversificat uimitor in ultimii ani chiar si in Romania, asa ca anul acesta puteti gasi cu usurinta o multime de modele spectaculoase – brazi de lux, cu aspect foarte realist, cu fibra optica, pre-impodobiti cu conuri de brad sau cu varfuri ninse, cu ace si ramurele Full 3D din PE (polietilena), printr-o tehnica noua ce adauga plus de naturalete si autenticitate unui pom de Craciun.

Iata ce tipuri de brazi artificiali puteti gasi pe piata.

In functie de dimensiuni si inaltime

Acesta este cam primul criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand vrei sa cumperi un brad artificial de Craciun. De la brazi mici pana la cei mai inalti pentru spatii comerciale sau case cu tavan inalt, oferta este foarte diferita.

– brazi mici. Acestia au in general 50 – 60 cm si sunt potriviti pentru masa, pentru birouri, pentru a decora holurile sau camerele copiilor. In principiu, sunt o optiune suplimentara intr-o casa, pe langa bradul cel mare amplasat in living. Au un aspect foarte dragut, sunt extrem de usor de montat – demontat si depozitat, ies frumos in evidenta si ajuta in crearea unei scheme tematice deosebite de Craciun.

– brazi medii. Acestia au in general 1.8 – 2 metri si sunt cam cei mai versatili. Se potrivesc in multe case si apartamente, fiind suficient de inalti pentru a fi asezati in living, cu o multime de cadouri sub ei.

– brazi inalti. Acestia pot atinge si 3 metri si sunt proiectati special pentru spatii comerciale, case inalte si deosebite, acolo unde se acorda o atentie aparte decorului de Craciun. Sunt perfecti pentru cei care locuiesc intr-o vila deosebita sau pentru receptii ori spatii comerciale speciale.

In functie de materialele din care sunt fabricati

– brazi artificiali din PVC. Acestia sunt cam cei mai ieftini pe care ii veti gasi pe piata si de multe ori calitatea lor poate fi indoielnica, spre deosebire de cei care au in compozitie PE.

– brazi artificiali din PVC + PE. PVC-ul este folosit ca material de umplutura, in timp ce PE-ul este folosit ca material de finisare si cosmetizare. Acesti brazi pot fi de lux, cu un design foarte realist.

– brazi artificiali din PE. Sunt cei mai scumpi brazi artificiali, dar si cei mai frumosi, bogati. Acele lor sunt Full 3d, turnate dupa matrite ale unor ace naturale de brazi si imit uimitor crengutele unui brad natural. In plus, acele din PE tridimensionale sunt mai elastice, mai ferme si mai rezistente, un brad artificial de lux din PE putand ajunge si la o durata de utilizare de 20 de ani.

In functie de design

– brazi simpli. Sunt brazi verzi, cu aspect natural.

– brazi cu accesorii suplimentare. Aici intra brazii cu varfuri ninse pentru cei care viseaza la un Craciun alb, brazi cu conuri de brazi, pre-luminati sau fibra optica.

Brazi ieftini si brazi de lux

– brazi ieftini. Veti gasi brazi ieftini de calitate indoielnica (in general fabricati in China, din materiale PVC slab calitative), dar si brazi de calitate buna, la pret mic. De exemplu, la brazicraciun.net sunt cateva oferte excelente de brazi ieftini calitativi. Pentru brazi la pret redus, verificati inclusiv ofertele de Black Friday, de la finalul lunii noiembrie.

– brazi de lux. Brazii de lux sunt cu adevarat o investitie inteligenta, pentru ca au o durata de utilizare de pana la 20 de ani si arata foarte similar cu brazii naturali. Sunt fabricati de obicei din PE sau PE + PVC.

Acum ca ati descoperit ce tipuri de brazi artificiali de Craciun exista, credem ca va fi mai usor sa luati decizia de cumparare. Penru cele mai bune oferte, vizitati www.brazicraciun.net.