Ceaiuri Pentru Balonare si Digestie: 11 Plante Eficiente

Nimeni nu poate evita problemele digestive în cursul unei vieţi. Ele apar ca o urmare a unui regim alimentar dezechilibrat, sau pentru a anunţa apariţia unei anumite afecţiuni. Balonarea, crampele, diareea, constipaţia, gazele şi alte disconforturi abdominale sunt de multe ori simptome ale unor probleme de sănătate mai serioase, cum ar fi de pildă apendicita. Green Tea Balonarea şi indigestia se poate remedia cu ajutorul ceaiurilor medicinale. România a fost înzestrată cu o floră diversă, bogată în plante vindecătoare cu efecte diuretice, gastrice şi detoxifiante de excepţie.

1. Ceai verde Un stomac care dă mereu senzaţia de plin, constiţaia şi indigestiile pot fi remediate cu ajutorul ceaiului verde. Este bine să-l bei în prima parte a zile, datorită efectul energic dat de cofeină. Ceaiul verde nu este indicat pentru copiii mici.

2. Ceai de mentă Contrat opriniilor neavizate, ceaiul de mentă nu constip, din contră, elimină senzaţia de balonare, readucând confortul abdominal. Poţi bea un ceai de mentă după masă, pentru a uşura digestia şi a evita tulburările gastro-intestinale. Mai mult, ceaiul de mentă este recomandat şi în caz de toxiinfecţii alimentare.

3. Ceai de păpădie O ignorăm adeseori când trecem pe lângă ea, considerând-o o buruiană de decor. Dar în esenţa ei, păpădia este o plantă de leac senzaţională, bogată în vitaminele A, B, C şi D, fier, potasiu sau fier. Ceaiul de păpădie are o acţiune puternică asupra tractului digestiv: îmbunătăţeşte digestia, uşurează arderea grăsimilor şi curăţă corpul de toxine.

4. Ceai de chimen Chimenul are faima unui condiment ideal pentru problemele digestive. Este bine să bei ceai de chimen când ai constipaţie, arsuri la stomac sau balonare.

5. Ceai de muşeţel Vrei ceva blând, ceva care să ungă stomacul ca un balsam? Bea un ceai de muşeţel. Acesta tratează constipaţia, balonarea şi durerea de stomac, mai ales băut cu miere şi cald. Se poate da şi bebeluşilor sau copiilor care suferă de crampe intestinale sau gaze. Se bea o infuzie, seara, înainte de culcare, pentru calmarea sistemului digestiv şi relaxarea sistemului nervos.

6. Ceai de anghinare Anghinarea alungă gazele, calmează stomacul şi ajută la relaxarea muşchilor abdominali. Ceaiul de anghinare tratează abdomenul umflat. Se beau 2 căni de ceai de anghinare pe zi, înainte masa de prânz şi seara.

7. Ceai de cicoare Se bea un decoct de rădăcină de cicioare pe zi, de 3 ori pe zi, pentru remedierea acidităţii gastrice excesive la nivelul stomacului. Se prepară din 2 linguriţe de plantă.

8. Ceai de ghimbir Ghimbirul previne balonarea, gazele şi fermentaţia stomacală în urma meselor. Se bea ceai de ghimbir când o mâncare nu vă vine bine la stomac. Este un remediu excelent pentru combaterea obezităţii şi îngrăşării.

9. Ceai de soc Dacă vrei să scapi uşor de gaze, balonare, senzaţia de greaţă şi crampe abdominale, bea 2-3 căni de ceai de soc pe zi.

10. Ceai de măceşe Infuzia din măceşe este un leac minunat pentru crizele biliare. Se beau câte 2-3 căni pe zi, cu efecte imediate.

11. Ceai de porumbar. Se bea cald şi treptat, pe durata a 10-15 minute. Este recomandat în caz de greaţă şi vomă, mai ales persoanelor care suferă de dischinezie biliară.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat.