Cele mai simpatice animale din lume! Clasament

Cele mai simpatice animale din lume! Clasament

Am cel mai drăguț animal din lume” – așa își prezintă mulți îngrijitori animalele de companie. Dar, indiferent cât de fermecători sunt câinii sau pisicile noastre, există creaturi în toate colțurile lumii care ne fură inimile. În acest clasament al celor mai drăguțe animale din lume, veți găsi atât specii adorabile mici, cât și mari.

Nu doar câinii și pisicile mici pot fi drăguți. Există multe animale care merită acest titlu, deoarece sunt încântătoare la vedere. Aruncați o privire la clasamentul nostru al celor mai încântătoare 6 animale de companie. Care credeți că este cel mai drăguț?

Alpaca bej

Alpaca

Alpaca este unul dintre cele mai drăguțe animale din lume, asemănător cu lama și oaia. Cea mai mare populație de alpaca se găsește în America de Sud, în Peru, Chile și Bolivia. Alpaca are o natură foarte blândă. Sunt folosiți în terapia pentru copiii cu ADHD și paralizie cerebrală.

De asemenea, ei protejează turmele de oi de prădători. Fermierii apreciază foarte mult îndemânarea lor, dar și faptul că nu distrug pășunile. Toate acestea se datorează pernuțelor moi de pe copitele lor și buzelor lor bipartite, care îi împiedică să smulgă iarba din rădăcini.

Slow Loris

Maimuța Lori, cunoscută și sub numele de micul kukang, este, de asemenea, una dintre cele mai simpatice animale din lume. Ea locuiește în Asia, mai exact în pădurile tropicale din Laos, Vietnam, China și Cambodgia. Este foarte mică – atinge aproximativ 1 kg în greutate corporală și 15-25 cm în lungime. O față drăguță, ochi mari, blană pufoasă… toate acestea îi fac pe oameni să se îndrăgostească de ea.

Lori este foarte liniștită și lentă, dar când simte un pericol, poate mușca. Acest animal drăguț poate fi periculos – este unul dintre puținele mamifere care otrăvește cu venin.

Maimuța Lori, cunoscută și sub numele de micul kukang, este, de asemenea, una dintre cele mai simpatice animale din lume.

Fenec

Fennecul dezarmează, fără îndoială, prin aspectul său fermecător. Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți. Seamănă cu un câine, dar este o vulpe de deșert. Ea locuiește în zonele din Africa de Nord. Este chiar simbolul Algeriei. Echipa națională de fotbal de acolo se numește fennec.

Aspectul drăguț al acesteia se datorează în mare parte urechilor sale uriașe. Pe lângă funcția lor decorativă, urechile joacă rolul unui termoregulator, datorită căruia animalul își răcorește corpul.

Fennecul dezarmează, fără îndoială, prin aspectul său fermecător. Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți. Seamănă cu un câine, dar este o vulpe de deșert.

Quokka

Quokka este un animal originar din sud-vestul Australiei și din insulele din jur. Seamănă cu un cangur, dar este considerabil mai mic decât acesta. Acest animal adorabil are o expresie zâmbitoare pe bot. Îi place foarte mult să fie în compania oamenilor. Cu toate acestea, este important să ne amintim că este o creatură sălbatică. Nu trebuie să fie atins sau hrănit.

Quokka se reproduce într-un mod foarte neobișnuit. În timpul copulației, mai multe ovule sunt fertilizate, dezvoltându-se un singur embrion. Sarcina este scurtă – durează o lună – iar după naștere puiul rămâne în sacul mamei sale timp de șase luni. Dacă nu supraviețuiește, un embrion se dezvoltă în următoarea celulă fertilizată.

Quokka este un animal originar din sud-vestul Australiei și din insulele din jur. Seamănă cu un cangur, dar este considerabil mai mic decât acesta.

Flying squirrels

Flying squirrels sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai drăguțe animale din întreaga lume. Ele sunt cunoscute sub numele de veverițe zburătoare. Ele locuiesc în pădurile mixte și de conifere din Asia și din Europa de Est și de Nord.

Veverița zburătoare este un animal activ pe timp de noapte. Stă în vârful copacilor aproape tot timpul. Corpul său ajunge până la 20 cm în lungime. La aceasta se adaugă o coadă care măsoară 12-15 cm. Datorită faldurilor de piele pe care le are între labe și partea laterală a corpului, se poate deplasa în zbor planat pe distanțe de până la 80 m. Atunci când nu zboară, blana sa dă impresia că nu este croită pe măsură – este prea mare.

Veverița zburătoare este un animal activ pe timp de noapte. Stă în vârful copacilor aproape tot timpul.

Vaca scoțiană de munte

Cele mai drăguțe animale din lume nu trebuie să fie deloc mici. Adorabilele vaci scoțiene Highland sunt o dovadă în acest sens. Ele sunt foarte diferite de speciile de vaci pe care le cunoaștem. Au coarne mari și o blană foarte groasă și lungă, care vine în mai multe culori.

Sunt cele mai populare mai ales în nordul Scoției, dar se găsesc din ce în ce mai des și în alte țări europene. În insulele britanice, familia regală deține propria turmă de aceste vaci și le paște la reședința de vară Windsor. Vacile Scottish Highland sunt cunoscute pentru rezistența lor. De asemenea, nu sunt pretențioase când vine vorba de alimentație.

Sunt cele mai populare mai ales în nordul Scoției, dar se găsesc din ce în ce mai des și în alte țări europene.