Conceptul Waveline Magnet de la SWEL poate converti puterea valurilor în electricitate

De mai bine de 10 ani, Sea wave energy limited (SWEL), o companie de cercetare și dezvoltare cu sediul în Cipru și Marea Britanie, a dezvoltat un dispozitiv plutitor unic, asemănător coloanei vertebrale, care valorifică energia valurilor și o transformă în energie electrică. Convertorul de energie valurilor (WEC) – denumit „Magnetul Wave Line” – oferă o alternativă accesibilă, cu întreținere redusă și ecologică la tehnologiile tradiționale.

La începutul acestui an, compania a dezvăluit un concept de design care simulează mecanismul celui mai recent model Waveline Magnet. SWEL și-a dezvoltat și testat dispozitivele în rezervoare cu valuri și în medii marine vii. Cercetarea și dezvoltarea indică faptul că, chiar și în starea sa actuală de dezvoltare, Waveline Magnet poate produce niveluri substanțiale de putere la un cost excepțional de scăzut, concurând chiar și cu sursele neregenerabile.

Waveline Magnet este compus dintr-o serie de platforme plutitoare legate printr-un sistem central de alimentare asemănător coloanei vertebrale, creând un dispozitiv flexibil și modular care urmărește perfect mișcarea valurilor. O astfel de interacțiune unică cu valurile permite SWEL să regleze cât de multă energie este extrasă din val într-o manieră controlată și nedisruptivă. Interacțiunea fără întreruperi și fără frecare este o caracteristică unică a tehnologiei care îi permite să funcționeze în armonie și în sincronizare cu zona mării desfășurată, indiferent de profilul valurilor și de condițiile meteorologice.

Tehnologia companiei este un WEC robust și durabil, care poate furniza energie substanțială la cerere, la un cost scăzut, cu întreținere minimă și poate fi implementat în orice mediu de val. Datorită masei reduse de materiale utilizate, cum ar fi materialele plastice și materialele plastice armate, Waveline Magnet are un cost de fabricație în mod inerent scăzut.

În plus, designul modular simplist al magnetului Waveline are avantajul suplimentar de a fi ușor reparat, întreținut, produs și transportat. Deoarece cea mai mare parte a dispozitivului poate fi produsă din materiale reciclate, acesta nu va contribui la problema crescândă a deșeurilor de materiale precum panourile solare sau turbinele eoliene.

SWEL susține că un singur dispozitiv Waveline Magnet va fi evaluat la peste 100 MW în condițiile și forțele potrivite (adică, teoria deplasării neutre). Testele sale pe teren sugerează, de asemenea, că cu cât puterea valurilor este mai mare, cu atât mai multă energie poate fi valorificată. O putere mecanică brută de până la 1p/kWh zdrobește valoarea de referință din industria valurilor, punând tehnologia la capacitate maximă la egalitate cu combustibilii fosili, spune compania.

Următorul pas pentru SWEL este comercializarea tehnologiei sale și trimiterea acesteia pentru producție în masă.