Copaci solari montati in București ofera surse de energie verde pentru incarcarea dispozitivelor electronice

Cinci copaci solari montați în București oferă surse de energie verde pentru încărcarea dispozitivelor electronice în format wireless și usb. Proiectul este parte din parteneriatul pentru sustenabilitate dezvoltat de BAT România alături de Primăria Sectorului 3 și Green Academy.

Fiecare copac solar oferă o sursă de energie verde capabilă să susțină încărcarea a 70 de dispozitive electronice zilnic, în format wireless sau usb. În plus, copacul solar pune la dispoziția vizitatorilor săi acces gratuit la wi-fi, dar și un colț de odihnă și relaxare în cadrul unei plimbări prin București. Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasă în peisajul urban și susține adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și de comunitate.

”Copacii solari reprezintă un mod foarte inventiv de a folosi energia solară: un copac alimentat cu energie solară este un generator de energie verde, dar și un spațiu de relaxare și conexiune, atât în mediul online, cât și fizic. Sustenabilitatea este în centrul afacerii noastre și ne bucurăm să fim din nou alături de partenerii noștri cu soluții inovatoare și responsabile pentru mediu și pentru comunitate, în drumul nostru către un viitor mai bun”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT.

Dispozitivele solare montate în București (zona Pieței Unirii, zona Pieței Universității și zona parcului IOR) au fost realizate de TripAtelier și Mannebunit și reprezintă o nouă invitație de a conștientiza importanța gesturilor simple și de a contribui, prin mici schimbări la îndemână, la protejarea mediului și a comunității.

În 2020, BAT a anunțat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități până în 2030 și emisiile produse de-a lungul lanțului valoric propriu până în 2050.