Fashion Days și Banca de Haine au amplasat containere pentru donații de haine în 4 orașe

Fashion Days împreună cu Banca de Haine lansează o campanie de donare de haine și au amplasat nouă containere de donații în orașele București, Cluj, Brașov și Constanța, unde doritorii pot lăsa haine și încălțăminte.

Fashion Days va asigura procesul de colectare, igienizare și transport către Asociația Banca de Haine, urmând să fie livrate apoi către comunități care au mare nevoie de ele.

Angajamentul este unul pe termen lung, retailerul urmând să dezvolte rețeaua și noi parteneriate în perioada imediat următoare, dar și pe parcursul anului 2021. Astfel, oficialii Fashion Days intenționează ca din 2021 să pună la dispoziția consumatorilor dornici să facă donații și propria rețea de lockere Easybox, precum și rețeaua de curieri.

“Credem că e important ca donatiile să devină un gest de #bunsimt recurent în viețile noastre. Așa că vrem să știi că inițiativa actuală e doar un prim pas în această direcție. Lucrăm deja la extinderea rețelei de donații și discutăm cu noi parteneri care cred în cauza noastră”, potrivit reprezentanților retailerului.

În București, containerele sunt amplasate în cinci zone din oraș, respectiv: AFI Cotroceni: Bulevardul General Vasile Milea 4, în fața sediului ING (este mai aproape de intersecția APACA decât Mall AFI); Cora Lujerului: Bulevardul Iuliu Maniu 19, la intrarea principală a magazinului, dinspre pasajul Lujerului; Cișmigiu: Bulevardul Regina Elisabeta 44, în stația STB Grădina Cișmigiu (colț cu strada Ioan Zalomit), vis-a-vis de Primăria Capitalei; Unirii/Cocor: Bulevardul Ion C Brătianu, înainte de intersecția Unirii, pe partea cu Magazinul Cocor, pe colțul cu Raiffeisen Bank; Park Lake: Bulevardul Camil Ressu 23E, în fața pieței Râmnicu Sărat.

În Timișoara, containerul se află în Piața Victoriei 3, lângă Fântâna cu Pești. În Cluj-Napoca – Stația OMV de pe Calea Turzii 237, lângă terasa stației. În Constanța, containerul se află la Stația OMV de pe Bulevardul Tomis, str. Suceava, lângă easybox Emag. În Brașov, acesta este amplasat pe Bulevardul Saturn 745, vis-à-vis de Raiffeisen Bank (peste parcare).

Locuitorii din alte orașe pot să trimită hainele pe care vor să le doneze direct către asociația Banca de Haine, prin curier (București, Strada Luterana 16). Hainele ce urmează a fi donate trebuie să fie într-o stare bună și să fie igienizate, pentru a putea fi purtate.

Campania face parte din strategia Fashion Days de Black Friday, în cadrul căreia se pot dona haine până pe 15 noiembrie. Banca de Haine, însă va lasă containerelepe stradă până pe 22 decembrie.