#FocustoGreenEcoLife – Fara masina pe 15 octombrie, de Ziua mondiala a mersului pe jos

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, te inspira sa dai o pauza masinii tale pe 15 octombrie, de Ziua Mondiala a Mersului pe Jos.

„Focus to Green Eco Life” iti propune ca vineri, 15 octombrie, sa mergi pe jos in mod intentionat si sa contribui la reducerea poluarii aerului. O actiune care sa reprezinte contributia ta la „vindecarea” planetei.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator si de propria sanatate.

Facem un apel cu aceatsa ocazie ca sa nu folosesti masina personala sau mijloacele de transport in comun pentru drumurile pe care le ai de facut pe distante mai mici.

Inlocuieste-le, cel putin pe data de 15 octombrie, cu … mersul pe jos si te vom rasplati cu apa de care ai nevoie zilnic. 

Cum? Fa-ti o poza la volanul masinii tale, datata 15 octombrie. Apoi cauta-ne in oras, urmarind sigla Aqua Carpatica si semnul „Fara masina”. Ne vei gasi in parc sau in locuri de joaca din zona Arena Nationala, sectorul 2, Bucuresti, pentru a te hidrata corect. Arata-ne poza facuta la volanul masinii pe care ai lasat-o parcata in acea zi si te vom rasplati pe loc cu o sticla de 500 ml de apa Aqua Carpatica.

Citeste mai jos informatiile despre importanta REDUCERII POLUARII AERULUI prin diminuarea emisiilor de poluanti ale mijloacelor de transport.

Alege sa faci ceva pentru mediul in care traim, astfel incat si generatiile viitoare sa fie protejate! Daca doresti, da un  „Share” acestor informatii!

Aerul atmosferic reprezinta un element important pentru menţinerea veţii pe Terra, de aceea de calitatea  lui depinde şi calitatea  vieţii în ansamblu. Aerul este unul din elementele de bază ale mediului înconjurător şi participă în toate procesele care au loc la suprafaţa scoarţei terestre şi în interiorul acesteea.

Deşi societatea umană se afla într-o continuă dezvoltare prin rogres tehnologic  prea putin se constientizeaza de  impactul tehnologic produs  asupra mediului ambiant,  şi anume prin modul de poluare  cu aceşti poluanti  care este unul dezstruos .

Poluarea aerului constă în schimbarea compoziţiei sub aspectul proporţiei dintre constituenţii săi sau prin apariţia unor noi constituenţi cu efecte dăunătoare asupra biocenozelor şi biotopului.

În oraşele mari, poluarea este cauzată de transport, în categoria căruia intră: transportul rutier, feroviar, naval, aeriantre, datoritǎ numǎrului foarte mare al acestora. Şi, deoarece majoritatea autovehiculelor sunt concentrate în zonele urbane (aprox. 90%), se poate înţelege rolul lor deosebit de important în poluarea oraşelor.

În ultimul deceniu transportul auto a continuat sa ramana sursa principala de poluare a bazinului aerian.

Gazele de eşapament

Emisiile de poluanţi ale autovehiculelor prezintă două mari particularităţi:

  1. În primul rând eliminarea se face foarte aproape de sol, fapt care duce la realizarea unor concentraţii ridicate la înălţimi foarte mici, chiar pentru gazele cu densitate mică şi mare capacitate de difuziune în atmosferă.

2. În al doilea rând emisiile se fac pe întreaga suprafaţă a localităţii, diferenţele de concentraţii depinzănd  de intensitatea traficului şi posibilităţile de ventilaţie a străzii.

Ca substanţe poluante, formate dintr-un număr foarte mare (sute) de substanţe, pe primul rând se situează gazele  de eşapament. Volumul, natura, şi concentraţia poluanţilor emişi depind de tipul de autovehicul, de natura combustibilului şi de condiţiile tehnice de funcţionare.

Compoziţia gazelor de eşapament:

a) CO – monoxidul de carbon;

b) CHx- hidrocarburi

c) SO₂- dioxidul de sulf;

d) NOx- oxizii de azot;

e) compuşi organici volatili (benenul);

f) funigine, azbest.

Fiecare dintre noi putem contribui la reducerea poluarii planetei, fiecare putem să
ne implicam atât în mod direct, prin faptele noastre, cît şi indirect, pentru această cauză
importantă pentru viaţă.

“Sa nu uitam ca sanatatea noastra, viitorul Planetei, depinde de noi, de gradul nostru de implicare directa sau indirecta prin conduita pe care o avem fata de problemele de mediu”.

ACŢIONĂM ASTAZI, ÎN PREZENT, PENTRU A SALVA VIITORUL!!!

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).