Fructul care ajută digestia. Să-l ai în casă de sărbători!

Mişcarea zilnică este un aliat perfect dacă faci excese alimentare, iar ananasul crud stimulează enzimele digestive să facă faţă unei eventuale cantităţi exagerate de hrană. Să-i aflăm beneficiile!

Un exces alimentar este greu de suportat, inclusiv de un organism sănătos. Aşa că, după o masă copioasă, poți consuma o bucată consistentă de ananas crud.

Ananasul conţine o enzimă vegetală – bromelina (enzimă proteolitică) – care ajută la digestia proteinelor şi atunci când este consumat la mesele bogate în carne ajută sistemul digestiv să digere şi să prelucreze uşor cantităţile crescut de alimente.

Dacă aţi consumat excesiv alimente cu un conţinut mare de grăsimi, vă ajută orice legumă proaspătă. De altfel, brânzeturile, carnea grasă şi ouăle se consumă corect doar cu o salată mare de crudităţi.

Daca va este dificil sa schimbati obiceiurile alimentare nesanatoase, daca sunteti „pofticiosi” si depuneti un efort mai mare de vointa pentru a evita „tentatiile calorice” nepotivite, aveti la dispozitie metoda inelului gastric, facilitata prin hipnoza pentru slabire.

Nu numai ananasul, în general crudităţile – fructe şi legume – sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar a doua zi, urmaţi o regulă. La adult, aportul proteic poate să fie aşezat în meniuri nu neapărat zilnic, poate să fie o zi de proteine si apoi o zi de vegetale fără proteine.

Aşadar, dacă aţi mâncat multe fripturi, în ziua următoare alegeţi un meniu pe bază de legume, dar şi cartofi. Însă nu sunt recomandate vegetalele care conţin proteine cum ar fi soia, fasolea sau mazărea. Şi a treia regulă: după un exces alimentar, nu staţi la televizor sau în pat, ci mergeţi la plimbare.

Mişcarea îmbunătăţeşte metabolismul bazal, îl ţine ridicat şi nu lasă ca orice mâncăm să se depună, ne transmit nutritionistii.