Stilul de viață și mâncărurile pe care le consumăm zilnic determină dacă avem o digestie ușoară sau nu. De exemplu, dacă consumăm cât mai multe lichide, vom avea un aport bogat în fibre, iar dacă vom face sport, corpul nostru se va bucură de o digestie bună.
Sănătatea digestivă
Încă din copilărie, noi ne formăm anumite obiceiuri alimentare. Suntem atât de preocupați de ceea ce mâncăm sau de diete, încât nu mai ținem cont de cât de importantă este funcționarea cât mai bună a aparatului digestiv. Principala noastră preocupare ar trebui să fie sănătatea, mai apoi alimentele care sunt cu adevărat hrănitoare, și nu în ultimul rând și sportul, care ne ajută să avem o stare de bine și să avem un aspect fizic de invidiat.
În mod obișnuit, mănânci doar când ajungi acasă, de regulă seară, iar atunci ai înfulecă orice se găsește în frigider. Nu-i așa? Sau poate că nu ai timp să stai și să mănânci în mod mai sănătos, deoarece tot timpul ești pe fugă. Nici alimentele de tip fast-food sau alte produse de patiserie nu sunt ignorate, nu e așa?
Ei bine, trebuie să ții cont de faptul că în urmă acestor excese alimentare, sistemul digestiv va plăti un preț. Majoritate dintre noi ajung să sufere în mod regulat de disconfort digestiv din cauza alimentației care este în mod evident, una dezechilibrată.
Cum apare disconfortul digestiv?
Disconfortul digestiv își face simțită foarte repede prezența. Îți da senzația de preaplin, după care apar următoarele simptome: balonare abdominală, arsuri la stomac, dureri epigastrice, greaţă, eructaţii, reflux gastro-esofagian, respiraţie urât mirositoare, lipsă de energie. Toate acestea apar din cauza fapului că enzimele noastre biliare nu reușesc să facă față excesului alimentar.
Ce poți face pentru o digestie ușoară?
Sunt sigură că ai auzit despre diferite regimuri alimentare care îți promit îmbunătățiri la capitolul digestiei. Dietele cele mai renumite sunt cele vegane/ vegetariene, fără gluten sau fără alimente procesate.
Orice dietă pe care te gândești să o alegi, înainte de toate este important să observi cum funcționează sistemul tău digestiv. În acest mod, vei putea lua decizii mai multe și informate pentru organismul tău.
Anumite fructe sau legume pot facilita organismul. Putem consuma de exemplu cât mai multe legume; ele sunt mai ușor de digerat. Puteți cosuma: ridichi, morcovi, salată verde, dovlecei. Iarăși, fructele galbene (mango, banane) conțin vitamina A, care ajută că proteinele să fie digerate mai ușor. Mărul și para stimulează digestia și, în același timp ameliorează tranzitul intestinal. Ghimbirul reprezintă alegerea cea mai excelență; acesta facilitează la fel digestia.
Folosete toate aceste alimente fără nici o reținere!
Încearcă să te concentrezi doar pe mâncare. În prezent suntem foarte manipulați și controlați de informațiile care vin din exterior. Vrem să facem cât mai multe lucruri deodată, dar nu ne iese bine nimic. Gătitul cât mai sănătos aduce un plus digestiei sănătoase. Cu cât alimentele sunt gătite la aburi sau la cuptor, cu atât digestia este mult mai rapidă.
Înainte de somn, în special seară, infuziile de plante precum mușețel, tei sau mentă îmbunătățește semnificativ digestia.
Consumul de suplimente digestive
O cale ușoară pe care o putem urmă este consumul de suplimente alimentare, sub formă de capsule. Ce conțin acestea? PROBIOTICE. Acestea sprijină digestia și ajută la un echilibru.
Un astfel de supliment este REDIGEST, un detoxifiant pentru organismul nostru care are numeroase efecte și beneficii. Acesta este chiar recomandat persoanelor care vor reglarea tranzitului intestinal, înlăturând senzațiile neplăcute de balonare.