Geluri pentru dezinfectat mâinile, produse în România

Farmec și Gerocossen, două branduri românești, și-au adaptat liniile de producție pentru a răspunde nevoilor din piață, în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, gelurile pentru dezinfectat mâinile produse în România au o amprentă de carbon mult mai mică decât cele importate.

Farmec a început ieri producția de dezinfectanți pentru uz personal și medical, după ce au primit avizele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor.

Dezinfectantul pentru uz personal pe bază de alcool „Farmec loțiune dezinfectantă mâini” este disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l și 5 l. Ambalajul de 150 ml va fi disponibil online, în magazinele de brand Farmec și Gerovital, în farmacii și supermarketuri, iar cele la volume mai mari sunt comercializate pentru uz colectiv, către companii și instituții. Farmec poate produce lunar estimativ un număr de 650.000 de loțiuni de acest tip.

Un element de noutate în portofoliul Farmec sunt dezinfectanții pentru mâini și suprafețe din gama Dermofarm pe bază de alcool etilic 80% v/v, creați special pentru unitățile medicale. Produsele sunt disponibile spre achiziționare în varianta de 750 ml și de 5 l. Capacitatea de producție pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unități pe lună.

„În contextul actual, ne-am organizat toate resursele și ne-am adaptat liniile de producție, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante și antibacteriene pentru a răspunde nevoilor și cerințelor din piață, în special solicitărilor venite din partea instituțiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Am implicat toți specialiștii din cadrul companiei în acest amplu proces de producție și depunem toate eforturile să obținem materiile prime și ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piață și pentru a oferi un preț corect”, a transmis Mircea Turdean, Director General Farmec.

La începutul crizei declanșate de noul Coronavirus, compania clujeană a demarat în regim de urgență producția a două igienizante pentru mâini Farmec pentru uz personal, a unui nou săpun lichid antibacterian Farmec, precum și a produsului Nufăr dezinfectant universal.

Geluri igienizante de la Gerocossen

La jumătatea lunii aprilie compania românească Gerocossen lansase Gama Ultra Clean, care conține două variante de gel igienizant pentru mâini (100 ml și 200 ml) cu 70% alcool, Aloe Vera și glicerină. Produsele sunt disponibile online, precum și în magazinele partenere din întreaga țară (supermarketuri, hipermarketuri și magazine tip plafar).

Compania și-a adaptat o parte din procesul de producție pentru a putea fabrica soluții de igienizare, dezinfectante și produse biocide, pentru acestea din urmă așteptând avizele necesare, precizează Stanca Cismaru, Director General al Gerocossen.