Green Mania, concursul pentru pasionați de mediu şi fotografie

Green Mania este un concurs de fotografie care invită pasionaţii de mediu şi fotografie să contribuie la realizarea unei colecţii de vederi din România care să atragă atenţia asupra locurilor frumoase din ţară și a importanței valorificării materialelor reciclabile şi conservării resurselor. Fotografiile pot fi trimise până pe 4 ianuarie.

Din dorinţa de atrage atenţia asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservarii acestora şi a resurselor, Asociaţia Alucro & Every Can Counts România, în parteneriat cu Vimetco Alro, lansează un concurs prin care îşi propun să creeze o colecţie de vederi din toate colţurile ţării, dar care să aibă un element comun: doza din aluminiu.

„Eşti în mijlocul naturii, înconjurat de copaci plini de zăpadă? Arată-ne admiraţia pentru acest loc printr-o fotografie în care să apară şi doza de aluminiu în acest cadru de poveste. Vom înţelege că doza ta de inspiraţie este natura. Eşti în capitala ţării şi admiri Arcul de Triumf? Pregăteşte obiectivul şi suprinde doza de aluminiu în acest cadru. Vom înţelege că doza ta de inspiraţie este oraşul Bucureşti. Eşti într-o călătorie prin ţară şi ai în faţa ta Coloana Infinitului? Marchează momentul cu o fotografie în care să apară doza ta de inspiraţie. Vom înţelege că drumurile te poartă prin Târgu Jiu”, transmit organizatorii.

Indiferent de locul în care se află cei pasionaţi de mediu şi fotografie, aceştia sunt încurajaţi să surprindă totul într-o imagine şi să împărtăşească doza de inspiraţie. Participanţii trebuie să așeze doza din aluminiu în cadru, să realizeze o fotografie care să poată fi asociată cu uşurinţă cu un loc din România, şi să trimită „vederea” în format electronic, pe adresa de e-mail a Asociaţiei Alucro. Înscrierea presupune trimiterea unei fotografii în format jpeg / png, cu dimensiuni între 2 – 10 MB. Fotografia va fi însoţită de o descriere a acesteia, un titlu şi datele de contact (nume & prenume, oraş, e-mail, telefon). Regulamentul complet al concursului este disponibil pe site-urile alucro.ro & everycancounts.eu/ro.

Termenul limită pentru trimiterea vederilor este 4 ianuarie 2021. Cele mai apreciate zece  vederi vor fi recompensate cu premii a câte 200 euro fiecare şi au şansa de a fi incluse într-o expoziţie organizată de Asociaţia Alucro în locuri publice din ţară, pe parcursul anului 2021.