Hell va ambala băuturile energizante în doze din aluminiu reciclat 75%

Băuturile energizante și răcoritoare Hell Energy vor fi ambalate în Hydro Circal, un aluminiu reciclat de primă calitate, cu un conținut certificat de minimum 75% ambalaje reciclate. Compania s-a angajat să reducă ponderea sticlelor de plastic din portofoliul său la 1% până în 2025.

Quality Pack Production

După semnarea contractului cu Hydro, lider global cu peste un secol de experiență în energie regenerabilă, tehnologie și inovație, Hell a transmis că va lansa „cea mai verde doză de aluminiu posibilă”.

„Una din cele mai mari provocări ale industriei din acest moment este reciclarea ambalajelor, după ce nu mai sunt folosite. Hell Energy și Quality Pack vor colabora cu Hydro pentru a răspunde acestei provocări prin producerea de doze de aluminiu care au unul din cele mai mari conținuturi de aluminiu reciclat din lume”, a transmis compania.

„Visăm să fim lideri pe piață și să fim un reper la nivel global privind furnizarea de ambalaje cu conținut scăzut de carbon pentru consumatorii noștri. Acesta este motivul pentru care am acceptat inovația Hydro, care este, de departe, cea mai durabilă soluție pentru piața noastră”, a declarat Barnabas Csereklye, Director general al Hell Energy și CEO al Quality Pack.

În ultimii anii, Hell a reușit să reducă treptat numărul de produse îmbuteliate în sticle PET, în prezent peste 95% dintre produsele sale fiind îmbuteliate în doze de aluminiu 100% reciclabile.

La ora actuală, dozele de aluminiu reprezintă soluția cea mai prietenoasă cu mediul în ceea ce privește îmbutelierea băuturilor răcoritoare deoarece, spre deosebire de sticlele de plastic, pot fi reciclate la infinit, fără ca valoarea sau calitatea să fie influențate. Sticlele de plastic pot fi reciclate doar pentru o perioadă, costurile de exploatare sunt ridicate, motiv pentru care, conform estimărilor, acestea au o pondere ridicată în ceea ce privește poluarea oceanelor, a mai subliniat compania într-un comunicat.

HELL s-a angajat încă din anii trecuți să reducă ponderea sticlelor de plastic din portofoliul său la 1% până în 2025. Compania a fost fondată în 2006 ca o afacere de familie și încă operează sub același patronat. Din 2017, compania își produce singură ambalajele în propria fabrică de aluminiu, Quality Pack.

Hydro este o companie specializată în producția de soluții sustenabile din aluminiu, cu 35.000 de angajați în 40 de țări de pe toate continentele.