Imagini cu viitorul concept Mazda. Posibil unul electric, de dimensiunile lui MX-5

Mazda și-a modificat strategia de electrificare, mai ales în ceea ce privește planurile pe termen mediu.
Spre exemplu, constructorul japonez intenționează ca, până în 2030, mașinile cu zero emisii să reprezinte 40% (creștere de la 25%) din vânzările sale globale.
Totodată, reprezentanții companiei promit investiții de aproximativ 10.6 miliarde de dolari și noi parteneriate. Între 2025 și 2027, Mazda va prezenta un nou sistem de propulsie hibrid.

Până în 2040, Mazda vrea să reducă la 0 numărul de accidente fatale în care să fie implicate modelele sale. O strategie asemănătoare au și germanii de la Mercedes-Benz.

Deși vorbim despre obiective importante, altceva a atras atenția presei în clipul de prezentare a noii strategii. Este vorba despre un concept, de dimensiunile lui MX-5, despre care, japonezii nu au oferit mai multe detalii.

Se poate observa o mașină sport, coupe, cu aripi pronunțate, uși de tip gullwing, grilă frontală iluminată, faruri LED și o lunetă care te duce cu gândul la celebrul RX-7.

Sistemul de propulsie ar putea fi unul electric, deși în acest moment vorbim doar despre niște speculații.

Având în vedere că Mazda a confirmat deja o configurație cu roți motrice spate și motor termic pentru viitoarea generație MX-5, sunt mici șansele ca acest concept să aibă vreo legătură cu celebrul model sport nipon.