Tesla Cybertruck are deja peste 1.6 milioane de pre-comenzi

Tesla Cybertruck este, cu siguranță, cel mai controversat model al mărcii deținute de Elon Musk.
Prototipul primei camionete electrice a mărcii a fost prezentat în noiembrie 2019, atunci când s-au deschis oficial pre-comenzile pentru Cybertruck.
Inițial, modelul cu un design extrem de controversat trebuia să debuteze pe piață în 2021.
Însă, din cauza crizei mondiale de semiconductori, debutul producției lui Cybertruck a fost amânat în mai multe rânduri. Acum, este de așteptat ca modelul uzinei cu sediul în Texas să intre în fabricație abia la jumătatea lui 2023.Chiar dacă debutul producției lui Cybertruck a fost amânat de mai multe ori, un lucru este cert: cererea pentru modelul controversat este foarte mare. Potrivit unei companii care urmărește numărul de comenzi și pre-comenzi ale mai multor viitoare modele, Tesla Cybertruck ar fi primit peste 1.6 milioane de pre-comenzi în acest moment.

În mai 2021, numărul pre-comenzilor a depășit un milion, iar în luna noiembrie din același an, acesta a crescut până la 1.3 milioane de pre-comenzi.

Oricine poate rezerva un exemplar Cybertruck în schimbul unui depozit rambursabil integral în valoare de 100 de dolari. În schimb, acest proces nu este un acord obligatoriu din punct de vedere juridic.

În traducere, asta înseamnă că cele 1.6 milioane de pre-comenzi nu pot fi luate în considerare ca fiind comenzi confirmate. Chiar și așa, dacă Tesla Cybertruck are într-adevăr 1.6 milioane de viitori clienți, constructorul american ar obține circa 162 de milioane de dolari numai din urma acestor rezervări.

Mai mult, dacă Tesla ar vinde cele 1.6 milioane de exemplare ale camionetei în acest moment, atunci compania lui Elon Musk ar încasa venituri în valoare de 123 de miliarde de dolari.

Viitorul Tesla Cybertruck este programat să debuteze oficial în a doua jumătate a lui 2023.