INGREDIENTELE DIN BUCĂTĂRIE CU CARE VOPSEȘTI OUĂLE NATURAL

Iți propun un experiment! #StaiAcasă

Sărbători Pascale + ouă vopsite =  nu se poate una fără cealaltă!

Anul acesta îți propun un experiment! #Staiacasă și renunță la metodele clasice de vopsit. Cele în care foloseai produse artificiale. În schimb, alege să vopsești utilizând alimente pe care le ai deja în frigider sau în cămară.

Dacă îți place aspectul rustic sau dacă pur și simplu vrei să folosești produse cât mai naturale, urmează pașii următori pentru a descoperi cum să dai culoare ouălor de Paște folosind vopsea naturală.

Cum să obții vopsea naturală pentru ouăle de Paște

  1. Într-o oală de mărime medie toarnă un litru de apă și 2 lingurițe de oțet.
  2. Dă apa în fiert; adaugă ingredientele (care vor fi enumerate mai jos!) pentru a obține vopsea gabenă, albastră, roz sau portocalie, și apoi dă focul mai încet. Lasă la fiert 30 de minute; apoi lasă amestecul să se răcească.
  3. Strecoară vopseaua înainte de a adăuga ouăle. Odată ce ai strecurat-o, adaugă ouăle și lasă-le să absoarbă vopseaua timp de 30 de minute. Pentru a obține o nunață mai puternică, lasă-le mai mult timp la înmuiat. Atunci când ouăle ajung la culoarea dorită, extrage-le cu un clește și usucă-le prin tapare cu un prosop.
  • Ouă roz

Adaugă în apa clocotită 4 cești de sfeclă tocată și lasă-le la fiert 30 de minute. Strecoară amestecul, apoi lasă ouăle la înmuiat timp de 30 de minute sau mai mult, în funcție de intensitatea culorii dorite.

  • Ouă portocalii

Prepară amestecul adăugând 3 cești de coji de ceapă în apa clocotită. Lasă la fiert 30 de minute, strecoară și lasă ouăle în amestec timp de 30 de minute. Pentru a obține o nuanță mai puternică, lasă ouăle să stea în vopsea peste noapte, în frigider.

  • Ouă galbene

Dă apa în clocot și adaugă 3 lingurițe de turmenic. Lasă la fiert timp de 30 de minute, lasă amestecul să se răcească și apoi lasă ouăle în amestec până când ajund la nuanța dorită (Atenție: turmericul este cunoscut pentru faptul că pătează pielea, deci trebuie să porți mănuși de cauciuc atunci când te ocupi de vopsirea ouălor galbene).

  • Ouă albastru-deschis

Adaugă în apa clocotită 3 cești de varză roșie tocată. Lasă la fiert timp 30 de minute, strecoară și lasă ouăle la înmuiat peste noapte pentru a obține o nuanță puternică.

  • Ouă albastru-închis

Adaugă în apa fierbinte 4 cești de afine. Lasă la fiert timp de 30 de minute, strecoară și lasă ouăle să stea în soluția obținută timp de 30 de minute sau mai mult, în funcție de intensitatea nuanței dorite.

Tu ce culori încerci anul acesta? Sau poate te incanta sa le si pictezi?

Oua mandale:)))