Întreaga producție pe un an pentru noul model Hummer electric, de la General Motors, vândută într-o zi

General Motors a transformat Hummer-ul dintr-o mașină care consuma mult, într-una cu zero emisii. Întreaga producție pe un an pentru noul model electric Hummer EV a fost vândută la doar o zi de la prezentare.

Hummer EV este echipat cu trei motoare electrice de 1.000 de cai putere, bateria are autonomie de peste 560 de kilometri și se încarcă cu până la 300 kW. Șoferul are la dispoziție un instrumentar de bord digital cu ecran de 12,3 inch. Mașina a fost proiectată în 18 luni și are un mod „Watts to Freedom” care accelerează la 97 km/h în doar trei secunde.

La o zi după anunț, compania a precizata atins numărul de rezervări posibile pe care le poate face într-un an de producție.

Președintele General Motors, Mark Reuss, a declarat chiar înainte de lansare că se așteaptă ca modelul să fie profitabil de la începutul producției.

„Din prima zi, vehiculele noastre vor fi profitabile. Punct”, a anunțat acesta.

Modelul ce va fi livrat clienților în toamna viitoare costă 112.595 de dolari. General Motors mai prezintă alte patru oferte, cu livrare între 2022 și 2024, prețurile fiind cuprinse între 99.995 și 79.995 de dolari. Toate culorile și specificațiile disponibile vor fi anunțate clienților ulterior.

https://youtube.com/watch?v=MjMhZKmHKGk%3Ffeature%3Doembed

Hummer-ul electric camionetă de la General Motors va concura direct cu Ford F-150 electric, Tesla Cybertruck și alte patru pickupuri electrice, lansate de către companii start-up (Nikola, Bollinger Motors, Rivian și Lordstown Motors). Producțiile pentru cele șapte modele vor debuta între iunie 2021 și finalul lui 2022.

Numai în 2019, americanii au cumpărat peste trei milioane de pickupuri pe carburație, cele din seria F ale Ford fiind cele mai populare. De altfel, aproape o treime din vânzările anului trecut au aparținut Ford.

Analiștii spun că un cumpărător va opta pentru o camionetă electrică, dacă tot este dispus să scoată mai mulți bani din buzunar. Avantajul comercial oferit de acestea îl reprezintă bateriile mari, care oferă autonomii de circa 400 de kilometri, dar care pot fi folosite și ca generatoare de energie pentru alte utilaje.