General Motors a stabilit de când nu va mai vinde mașini cu ardere internă

Producătorul auto General Motors a anunțat că își propune să vândă toate mașinile cu ardere internă până în 2035, o schimbare dramatică a celui mai mare producător de automobile din SUA, departe de motoarele pe benzină și diesel.

GM a vândut 2,55 milioane de vehicule în Statele Unite anul trecut, dar doar aproximativ 20.000 erau vehicule electrice, hatchback-ul Chevy Bolt. Compania a declarat în noiembrie că investește 27 de miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome în următorii cinci ani, în creștere de la cele 20 de miliarde de dolari planificate înainte de pandemia de coronavirus.

Directorul executiv Mary Barra a a determinat GM să se îndrepte spre vehiculele electrice și să renunțe la vehiculele pe benzină.

Mai multe state din SUA vor să interzică vânzarea de autoturisme și camioane noi pe benzină

Ea a spus într-o declarație că producătorul auto a lucrat cu Environmental Defense Fund (EDF), un grup de mediu, pentru a „dezvolta o viziune comună a unui viitor complet electric și de a elimina emisiile de țevi de eșapament de la noile vehicule ușoare până în 2035.”

În septembrie, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat că statul intenționează să interzică vânzarea de autoturisme și camioane noi pe benzină începând cu 2035. Mai multe state, inclusiv Massachusetts, spun că intenționează să urmeze exemplul.

Peste jumătate din cheltuielile de capital și echipele de dezvoltare GM vor fi dedicate programelor de vehicule electrice și electrice, a spus compania.