Inventia care ar putea inlocui curentul electric. Cum faci lumina folosind sticle si apa

Un simplu mecanic din Brazilia a inventat o metoda ingenioasa de iluminare a locuintelor, prin care face economie la curentul electric si nici nu polueaza. Ideea lui s-a raspandit deja in intreaga lume.

Mecanicul Alfredo Moser foloseste sticle de plastic pline cu apa si putin inalbitor, pentru a-si face lumina in locuinta. Metoda a fost inventata in 2002 si deja se bucura de succes.

Revenind la inventatorul nostru brazilian, trebuie mentionat ca ideea lui se bazeaza pe sistemul de refractie a luminii solare.

Metoda este foarte simpla si ecologica: se iau sticle de plastic obisnuite, care, in loc sa fie aruncate la gunoi, sunt umplute cu apa, la care se adauga doua capacele de inalbitor, care impiedica dezvoltarea de microorganisme in apa expusa la soare.

Apoi, Alfredo face o gaura in acoperis si fixeaza acolo capul sticlei astfel umplute, sigiland apoi gaura cu poliester.

Astfel, in functie de intensitatea luminii solare de afara, incaperea va fi iluminata cu echivalentul a 40-60 de wati.

Ca orice idee simpla, dar deosebita, si aceasta a aparut din nevoia de a rezolva o problema.

“Lumina Moser” a fost creata in anul 2002, in timpul unei serioase pene de curent care a avut loc in orasul sau, Uberaba, din sudul Braziliei.

“Dumnezeu a creat Soarele pentru toti si lumina este pentru oricine. Cine doreste, poate economisi bani astfel. Nu exista riscul sa te curentezi si nu costa nimic”, a declarat Moser, citat de Daily Mail.

Desi inventia lui este foarte importanta, Moser nu a facut avere din asta. A castigat insa ceva bani, dupa ce a instalat sistemul in cateva case ale vecinilor si in magazinul din oras.

“Lampile lui Moser” sunt deja folosite in peste 140.000 de case din Filipine, unde populatia este foarte saraca, dar si in alte 15 tari, precum Argentina, India si Fiji.