Lacul IOR este colorat din cauza unei alge roșii -comunicat Apele Române

Lacul IOR din București are apele de culoare roșie de aproape o lună. Administrația Națională „Apele Române” vine acum cu o explicație: o algă roșie, care nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică, a colorat apa.

„Potrivit celor mai recente rezultate de analiză ale apei lacului #IOR emise de către Laboratorul nostru de Calitate, a fost identificată prezența unei alge roșii pe nume Chrysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică”, transmite Administrația Națională „Apele Române”.

Reprezentanții companiei au mai subliniat că lacul IOR nu se află în administrarea instituției, asadar administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calității apei și să se asigure că nu există surse de poluare.

În urma sesizărilor a fost desfășurat un control în care au fost implicați toți factorii din parc – deținătorul lacului, deținătorul luciului de apă, operatorul care asigură mentenanța parcului, cât și alți potențiali factori, potrivit Gărzii de Mediu București.