Şcoala-Basarabi, un sistem de luptă şi de vindecare, ce ne reconectează cu natura şi cu originile.

Astazi, in cadrul emisiunii ” Educație verde”, de la Canal 33, alaturi de Ileana Vlăduț, au fost prezenti invitatii Alexandru Gugoasa, fondator Scoala-Basarabi si Cornel Butnariu, expert protectie persoane, supravietuire si cercetasi.

O comunitate pasionata de traditie, istorie si arte martiale, ce-si propune dezvoltarea abilitatilor fizice si psihice pentru a face fata provocarilor de zi cu zi!

“SCOALA DE ARME BASARABI” isi propune sa puna in valore patrimoniul national prin promovarea obiectivelor turistice consacrate, dar si a celor mai putin cunoscute.

Pentru copiii si tinerii de la 4 la 25 de ani, scoala organizeaza activitati, evenimente si programe ce contribuie la dezvoltarea lor fizica, mentala si spirituala. Ii ajuta sa-si asume rolul in societate, sa faca fata provocarilor intr-un mod distractiv, impreuna cu ceilalti participanti, sa se cunoasca mai bine pe ei dar in acelasi timp sa fie atenti si la nevoile celor din jur. Sa isi dezvolte abilitatile de supravietuire, sa invete sa foloseasca obiecte, instrumente si arme traditionale, intr-un scop practic, pentru a se descurca mai usor in mediu si in viata.

Motto: ”Miscarea corpului determina miscarea mintii, miscarea mintii determina miscarea sufletului”.
Este momentul sa va puneti “centura de siguranta” si sa va bucurati de calatorie.

Activitatile scolii de arme se adreseaza si :
 Oamenilor pasionați de mișcare, sport, dezvoltare fizică
și mentală;
 Persoanelor pasionate de tehnicile de supraviețuire;
 Persoanelor ce doresc să practice arte marțiale
românești;
 Copiilor ce doresc să participe la tabere de cercetași;
 Corporațiilor;
Persoanelor ce lucrează în domeniul securității;
Sportivilor de performanță

Drumetiile si taberele se desfasoara in locatii din toata tara (munte, delta, litoral etc), iar in Bucuresti, antrenamentele si cursurile au loc la Centrul Holistic Soma, liceul Hyperion si in alte locatii la cerere.

Din 3 septembrie 2022, reprezentantii Scolii-Basarabi vor fi prezenti la Tohani (Ferma Dacilor), cu ateliere si workshopuri pentru copii si adulti, in cadrul competitiilor DAC WARRIOR.