Lidl închide un magazin care nu mai corespunde standardelor, şi îl înlocuieşte cu altul dotat cu staţie de încărcare a maşinilor electrice

Lidl va inaugura joi un nou magazin în orașul Mioveni, județul Argeș, care va dispune de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, a anunţat retailerul într-un comunicat.

Lidl spune că optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună. Astfel, magazinul Lidl de pe Bulevardul Dacia, nr. 136 – 138 înlocuiește unitatea aflată pe acelaşi bulevard, dar la numărul 11, care se închide pe 29 aprilie, deoarece “nu mai corespunde standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți”.

Noul magazin din Mioveni are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 m² și dispune de peste 120 de locuri de parcare, precum și de o stație de încarcare pentru automobilele electrice, unde vor putea fi încărcate două mașini simultan.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noul magazin Lidl din Mioveni dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică.

Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

Acesta nu este primul magazin Lidl care dispune de staţie de încărcare a maşinilor electrice. În noiembrie 2016, retailerul a deschis un concept store în Bucureşti, în cartierul Aviaţiei care este dotat cu o astfel de facilitate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piaţa de retail alimentar din Europa.

Lidl este prezent în 32 de ţări din întreaga lume şi în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine şi peste 160 de centre logistice în 29 de ţări la nivel mondial.    În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajaţi, dintre care peste 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine şi 5 centre logistice.