Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Specialiştii Osteomedicare te ajută sǎ spui STOP durerii, să-ți redobândești sănătatea, şi să-ți ȋmbunǎtǎţeşti calitatea vieţii.

Apelȃnd la terapii personalizate și tehnici diverse precum neurofeedback, osteopatie, terapie craniosacrală, masaj, reflexoterapie, în funcție de afecțiunile diagnosticate, ȋţi poţi recâștiga controlul asupra sănătății.

Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament ce abordează corpul în mod holistic, ca un întreg. De ce această abordare?

“Deoarece sistemele din corpul nostru sunt într-o legătură permanentă unele cu altele și funcționează într-o simbioză perfecta. Apariția tulburărilor într-o anumită zonă a corpului afectează și alte zone. Diagnosticul osteopat descoperă tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor din perspectiva întregului corp și stimulează autovindecarea”- aflǎm de la fondatorul Osteomedicare, Paul Caradan, osteopat şi terapeut holistic cu o vastă experienţă ȋn acest domeniu, avand studii de medicina osteopată şi practică în Danemarca.

Ce tratează osteopatia

Osteopatia are la bază faptul că mușchii scheletali susțin și protejează organele interne. Acești mușchi pot fi dislocați din diverse cauze, cum ar fi acccidente, posturi incorecte, stres sau presiune psihică, ceea ce rezultă în dureri locale sau tulburări ale organelor vitale, sistemelor circulator, nervos și cel respirator.

Dacă sistemul muscular și încheieturile sunt aliniate corect, atunci ţesutul corporal va fi sănătos şi sistemele circulator, limfatic şi digestiv vor funcţiona optimal.

Cele mai frecvente afecțiuni care apar sunt cele de la nivelul coloanei vertebrale – discopatii, protruzii, hernii de disc, care se pot trata prin intermediul osteopatiei.

Alte afecțiuni sunt: migrenă, cefalee, tulburări digestive, constipație, gastrite, tulburări de mobilitate sfincteriană, probleme de natură ortopedică – entorse de gradul 1 și 2.

Afecțiunile ce pot fi tratate prin osteopatie nu sunt limitate la cele de mai sus. De aceea te invităm să vii la o consultație de evaluare!

Ramurile osteopatiei sunt dispuse în trei planuri cu trei tratamente diferite: osteopatia structurală pentru mușchi, articulații, oase, osteopatia craniosacrală pentru craniu și măduva spinării, și osteopatia viscerală pentru organele interne.

Beneficiile terapiei craniosacrale sunt:

  • echilibrare psiho-somatică
  • relaxare profundă
  • restabilirea sistemului imunitar
  • diminuarea durerilor
  • echilibru postural

Terapia cu Neurofeedback

Undele cerebrale pot fi măsurate și antrenate pentru îmbunătățirea funcționării creierului. Acest antrenament se numește Neurofeedback și este o tehnică non-invazivă, asistată de computerfără efecte secundare adverse, așa cum se întâmplă în cazul medicamentelor.

„Sistemul Neurofeedback permite antrenarea capacității de auto-reglare a activității creierului, fiind testat pe scară largă clinic și tehnic, aprobat ca dispozitiv medical și folosit de către psihologi și psihoterapeuți, ca instrument în realizarea demersului therapeutic”, aflǎm de la Florentina Mihai, psiholog, psihoterapeut şi specialist Neurofeedback.

Care sunt beneficiile Terapiei Neurofeedback?

În psihologia clinică, terapia Neurofeedback este folosită pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor, a performanțelor intelectuale și sportive, dar și pentru tratarea sau ameliorarea unor afecțiuni precum: ADHD, Atacuri de panica, Autism, Anxietate, Dependente, Depresie, Durere cronica, Fobii, Menopauza, Migrene, Hiperkinezie, Sindrom premenstrual, Stres cronic, Traume si tulburari de stres post-traumatic, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari de somn, Tulburari de alimentatie.

Cum funcționează?

Simplu, rapid și eficient

Clientul urmărește succesiuni de imagini/jocuri video/filme stând confortabil în fotoliu, timp   în care terapeutul măsoară activitatea creierului cu ajutorul celor  4 electrozi aplicați la nivelul scalpului, folosind semnale audio, video și tactile. Semnalul este procesat de sistemul de neurofeedback fiind extrase informații despre anumite frecvențe ale creierului. În felul acesta, activitatea creierului este antrenată pentru atingerea performanțelor dorite, creierul „se vede” pe sine și se auto-reglează. În timpul exercițiilor, acele părți ale creierului care funcționează prea lent sunt activate, iar cele care funcționează prea repede sunt ajutate să se relaxeze.

O sesiune de antrenament durează aproximativ 30 – 40 minute.

Neurofeedback este folosit de copii, tineri, adulți, vârstnici, sportivi, artiști, elevi, studenți, oameni de afaceri, toți cei care doresc să-și îmbunătățească și să-și mențină starea de bine și performanța.

Terapia cu Neurofeedback este folosită cu succes și în ceea ce privește creșterea performanței de către elevii și studenții care doresc să-și sporească abilitățile de învățare, sportivii care participă la diverse competiții, pentru creșterea capacitatii de concentrare.

Ședințele de neurofeedback asigură claritate, liniște și echilibru, aspecte foarte importante pentru reușita procesului terapeutic.

Dintre cabinetele de terapie alternativa din Bucureşti, Clinica Integrative OsteoMediCare este singura care oferǎ atȃt osteopatie, cȃt şi neurofeedback.

Clinica Integrative OsteoMediCare se aflǎ in Bucuresti, pe Calea Victoriei, este uşor accesibilǎ şi permite chiar accesul persoanelor cu mobilitate redusǎ.

Programǎrile se pot realiza online sau telefonic, iar ȋn urma unui consult se va putea determina dacǎ problemele tale se calificǎ pentru aceste terapii alternative.