Tehnologia neurofeedback şi vechea artă a osteopatiei

Poate deja v-aţi familiarizat cu abordarea holistică a sănătăţii şi stării de bine. Tehnologia de ultimă generaţie este acum, dar mai ales ȋn viitor, nelipsită din cabinetul specialiştilor care văd corpul uman ca pe un ȋntreg trup, minte, suflet. De ce? Ştiinţa şi metodele tradiţionale de vindecare au făcut punte comună, ȋnlesnind atȃt evaluarea, cȃt şi tratarea diferitelor afecţiuni, ȋntr-un mod blȃnd, neinvaziv şi mai rapid.

Un astfel de exemplu este şi Neurofeedback-ul (EEG biofeedback)  – un adevărat antrenament pentru creier.

Bazȃndu-se pe măsurarea şi urmărirea activitaţii electrice cerebrale, Neurofeedback-ul este un proces de observare, pasiv, neinvaziv. Rezultatul este ȋmbunătăţirea activităţii cerebrale.

Practicȃnd acest antrenament, creierul devine mai eficient ȋn controlul propriilor activitȃţi. Rezultă un creier mai stabil (epilepsia, migrena, vertijul, atacurile de panica sunt manifestari ale instabilitatii) şi mai flexibil (deficitul de atentie, tulburarile de somn apar din cauza lipsei de flexibilitate). Creierul devine mai performant ȋn tot ceea ce face.

Şi, dacă tot avem posibilitatea să ne ȋngrijim prin neurofeedback de activitatea şi bunăstarea creierului, să nu uităm că acesta este centrul de control al corpului nostru fizic.

Asadar, dacă ne dorim un corp corect aliniat, cu o postură sănătoasă, specialiştii de la Clinica Osteomedicare, din Bucuresti, ne recomandă şi diagnosticul osteopat, prin care sunt descoperite tulburările de mobilitate a țesuturilor, a organelor și a articulațiilor din perspectiva întregului corp.

Osteopatia remediază neajunsurile datorate unor accidentări sau unor posturi incorecte și stimulează autovindecarea. Mişcările terapeutice blȃnde aplicate corpului vizează mușchii, articulațiile, oasele, craniul, măduva spinării, dar și organele interne, iar ca un rezultat holistic suplimentar, sistemele circulator, limfatic şi digestiv vor funcţiona optimal.

Sfatul specialiştilor este să acordăm atenţie sănătaţii şi armonizării corpurilor noastre, fie că ne referim la trup sau la planul psiho-emoţional.