Măștile și mănușile folosite în pandemie nu sunt reciclabile. Folositi solutii dezinfectante

Mai multe firme de salubrizare din țară au făcut apel la populație să arunce măștile și mănușile folosite pentru a minimiza riscul de transmitere și contaminare cu Covid-19 la gunoiul menajer, și nu la pubela pentru deșeuri reciclabile sau în toalete.

„În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să nu procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton.”, a transmis Claudia Iordănescu, director executiv al Asociației ADI ECO Sibiu.

În comunicatul asociației li se mai recomandă sibienilor să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor, în cazul în care trebuie să manevreze pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte.

„Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat. Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!”, a mai transmis asociația.

În București, Urban SA, care operează în special în sectorul 6, a transmis același mesaj.

„La stația de sortare tot găsim asemenea deșeuri amestecate în fracția reciclabilă. Suntem nevoiți să le redirecționăm către incinerare sau depozitare. Vă rugăm, puneți-vă măștile de față și mănușile utilizate în pubela pentru fracția umedă și numai acasă, nu utilizați coșurile pentru deșeuri stradale”, a transmis compania.

In situatia in care nu aveti manusi la indemana, puneti in practica recomandarea generala privind spalarea mainilor cu apa si sapun sau folosirea de solutii pentru igienizarea mainilor.

Daca vreti sa alegeti intelept, puteti folosi Soluția REGIVERO pentru curățarea și igienizarea instantă a mâinilor, făra apă, ori de cate ori aveți nevoie. De ce REGIVERO? Această soluție nu este agresivă (asa cum am experimentat la alti dezinfectanti), iar riscul uscării pielii și producerii iritațiilor este scăzut datorită Glicerinei și a D-panthenolului.