Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete, consumat fiert cu putin zahar sau fara, dar si confiat. Pentru cel din urma, ti-am pregatit o reteta care nu da niciodata gres. Ia un pix si o foaie si noteaza!
Dovleac confiat. Ingrediente pentru o portie:
– un kilogram de dovleac;
– 500 grame de zahar;
– o jumatate de lingurita de sare de lamaie.
Dovleac confiat. Mod de preparare:
– decojeste dovleacul si scoate-i semintele;
– taie dovleacul subtire(bucatele de circa 7-8 mm, dar nu mai mici, pentru ca vor pierde volumul in timpul uscarii);
– muta dovleacul taiat intr-o oala;
– presara dovleacul cu zaharul;
– lasa dovleacul sa lase zeama peste noapte;
– muta oala cu dovleac pe foc;
– adauga sarea de lamaie;
– amesteca si fierbe dovleacul;
– din momentul in care dovleacul incepe sa fiarba, da focul la mic mai fierbe-l pentru 5 minute;
– opreste focul si lasa dovleacul sa se raceasca in jur de 4 ore. Daca dovleacul nu e prea zemos, poti adauga putina apa;
– repeta procesul de fierbere de inca 3 ori( cu adaugare de apa, daca e necesar);
– scurge lichidul si raspandeste bucatile de dovleac pe tavile deshidratorului;
– seteaza temperatura la 65 grade Celsius lasa-le la uscat 24 ore;
– depoziteaza dovleacul confiat intr-un recipient curat cu capac ermetic.
Spor la treaba si pofta buna!