Reteta – cum sa faci dovleac confiat

Reteta – cum sa faci dovleac confiat

Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete, consumat fiert cu putin zahar sau fara, dar si confiat. Pentru cel din urma, ti-am pregatit o reteta care nu da niciodata gres. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Dovleac confiat. Ingrediente pentru o portie:

– un kilogram de dovleac;

– 500 grame de zahar;

– o jumatate de lingurita de sare de lamaie.

Dovleac confiat. Mod de preparare:

– decojeste dovleacul si scoate-i semintele;

– taie dovleacul subtire(bucatele de circa 7-8 mm, dar nu mai mici, pentru ca vor pierde volumul in timpul uscarii);

– muta dovleacul taiat intr-o oala;

– presara dovleacul cu zaharul;

– lasa dovleacul sa lase zeama peste noapte;

– muta oala cu dovleac pe foc;

– adauga sarea de lamaie;

– amesteca si fierbe dovleacul;

– din momentul in care dovleacul incepe sa fiarba, da focul la mic mai fierbe-l pentru 5 minute;

– opreste focul si lasa dovleacul sa se raceasca in jur de 4 ore. Daca dovleacul nu e prea zemos, poti adauga putina apa;

– repeta procesul de fierbere de inca 3 ori( cu adaugare de apa, daca e necesar);

– scurge lichidul si raspandeste bucatile de dovleac pe tavile deshidratorului;

– seteaza temperatura la 65 grade Celsius lasa-le la uscat 24 ore;

– depoziteaza dovleacul confiat intr-un recipient curat cu capac ermetic.

Spor la treaba si pofta buna!