Secretele pastrarii unui buchet de flori proaspete

Luna Mai este deja cunoscută în tradiția populară drept luna florilor (Mai – Florar sau Florariu) deoarece este perioada optimă pentru plantarea ori semănarea florilor de sezon. Mai jos vei afla care sunt florile care înfloresc în luna Mai, dar și care sunt florile care se plantează în luna Mai și, de asemenea, cum păstrezi un buchet de flori mai mult timp.

Florile poartă semnificații complexe si sunt cadoul ideal în orice moment. Mai ales ca se apropie in curand Sfintii Constantin si Elena, iar o floare deosebita sau un buchet de flori de lux ales cu gust nu lasa indiferenta inima nici unei fapturi delicate.

Simbolizează iubirea ori regretul și nu în ultimul rând, ne ajută să ne apropiem mai mult de natură.

Luna mai este momentul ideal pentru amenajarea unei grădini de flori ori pentru îmbogățirea grădinii existente deoarece acum se plantează multe dintre florile care urmează să înflorească în plină vară și tot acum urmează să înflorească o sumedenie de flori de mai. Iată care sunt acestea:

Lalelele 

Panseluțele

Petuniile

Florile de piatră

Bujorul

Margaretele

Crinii

Iasomia,

Gălbenelele

Lăcrămioarele

Macii

Socul 

Narcisele

Ce flori se plantează în luna mai

Iți recomandăm flori care se plantează ori se seamănă în luna mai, în grădină sau chiar în ghivece și care înfloresc în timpul verii ori toamna: crini imperiali, gladiole, dalii.

Îngrijirea plantelor de primăvară

Imediat cum florile încep să se usuce și să cadă, trebuie tăiată floarea și tija, tocmai pentru ca planta să își poată depozita resursele necesare în bulb, pentru a putea înflori și în anul următor.

Cum păstrezi un buchet de flori mai mult timp – sfaturi utile

Secrete care te vor ajuta să păstrezi buchetul de flori pentru mai mult timp. Chiar dacă factorii externi precum condițiile meteorologice (prea frig ori prea cald) pot afecta calitatea florilor dintr-un buchet, de fapt, există câteva metode de păstrare care țin de modul în care florile sunt îngrijite imediat după ce au fost cumpărate. Datorită acestor mici trucuri, florile vor rezista mai mult timp înflorite.

Păstrarea florilor în zece pași:

 • Pregătirea vasului – spală cât mai bine a vasului pentru a înlătura bacteriile și particulele de praf;
 • Desfă florile din buchet și nu le pune în vază cu tot cu ambalaj ori legate cu alte accesorii;
 • Taie din cozile florilor aproximativ 2 cm, înainte de a le așeza în vas.
 • Tăierea florilor se face oblic, într-un unghi de 45 de grade.
 • Cozile florilor nu trebuie rupte deoarece se poate altera modul în care acestea se hidratează;
 • Taie codițele florilor prin scufundarea acestora în apă.
 • Florile se ofilesc mai repede atunci când intră în contact cu aerul, iar pentru a evita acest lucru, taie cozile ținând florile sub jetul de apă;
 • Nu pune frunzele florilor în apă. Frunzele sunt purtătoare de bacterii, iar acestea duc la accelerarea mai rapidă a florilor.
 • Frunzele din partea inferioară a tulpinii trebuie îndepărtate;
 • Schimbă apa din vas la două zile, pentru a evita perpetuarea bacteriilor florilor;
 • Menține o temperatură constantă în camera în care păstrezi florile.
 • Evită amplasarea florilor lângă un calorifer (pe timpul iernii) ori la geam (vara, atunci când soarele este puternic);
 • Aerisește zilnic camera pentru a menține florile proaspete;
 • Scufundă florile în apă rece pentru câteva minute, dacă observi că acestea și-au înclinat capul și par că se ofilesc;
 • Așează florile în vas în funcție de tipul lor de flori. Sunt flori care elimină anumite substanțe atunci când sunt în apă, substanțe care pot fi dăunătoare pentru alte flori. Spre exemplu, trandafirii nu trebuie niciodată combinați în același vas cu zambilele. Nici trandafirii de culori diferite nu trebuie așezați în același vas deoarece pigmentul trandafirilor se poate schibma într-unul neplăcut.