Soluția-minune prin care BMW ar putea revoluționa industria și stopa poluarea

BMW ar putea revoluționa industria auto și ar putea reuși să vină cu soluția prietenoasă cu mediul. Și n-are nicio legătură cu mașinile electrice.

BMW e un nume mare în industria auto, dar dezvoltarea sa merge dincolo de modelele pe care le scoate pe piață. Are o divizie de investiții denumită iVentures, prin care finanțează diverse idei pe care le consideră de viitor. Cea mai nouă investiție de acest fel ar putea revoluționa domeniul auto.

BMW a decis să parieze pe un startup care vrea să transforme poluarea în carburant. Mai exact, se ocupă de captarea CO2 din atmosferă și transformarea în carburant. E similar cu procesul din natură, când plantele iau CO2-ul și-l transformă în oxigen.

Iar BMW a decis să investească o sumă consistentă în așa ceva.

BMW bagă milioane de dolari într-o soluție ce s-ar putea dovedi revoluționară

iVentures, divizia de investiții a BMW, a decis să investească în compania Prometheus Fuels. A aprobat o investiție de 12.5 milioane de dolari pentru ideea care ar revoluționa industria și ar putea stopa poluarea la nivel mondial.

Ideea e următoarea: se captează CO2 din aer și e transformat în combustibil. Carburantul va putea fi vândut în stațiile de alimentare, la fel ca benzina și motorina. Numai că implicațiile benefice asupra mediului ar putea fi spectaculoase.  CO2-ul luat din atmosferă reduce poluarea, iar mașina care va merge cu carburant artificial va emite cel mult aceeași cantitate folosită la fabricare.

E un sistem circular care ține pe loc poluarea pe termen lung. Mai mult, procesul prin care e creat carburantul artificial utilizează doar energie solară și eoliană, fără consum suplimentar de CO2.

„Capacitatea de a crea combustibil din aer, la un preț competitiv cu cel al combustibililor fosili, este o transformare semnificativă. Automobilul mediu stă pe șosea timp de peste opt ani, aceasta înseamnă că ar dura aproape un deceniu pentru ca motoarele termice din prezent să iasă de pe șosea, chiar și în cazul în care întreaga planetă ar cumpăra de acum numai mașini electrice. Categoric, de mâine nu trecem cu toții la automobile 100% electrice, așa că nu este suficient de rapid. Prin crearea unui combustibil cu amprentă zero de carbon din CO2 captat din aer, Prometheus Fuels permite ca impactul climatic al motoarelor termice din prezent să fie redus masiv imediat”, a declarat Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures.

Carburantul artificial s-ar putea cumpăra chiar din acest an.