Design revizuit pentru nava spatiala Neptune

Nava spatiala Neptune – Space Perspective este o companie din cea mai nouă ramură a industriei aviatice: turismul spațial. Compania și-a dezvăluit designul original al navei spațiale Neptune în 2020, dar de atunci a lansat un nou design în 2022 pentru nava spațială neutră din carbon. Nava spațială Neptune este alimentată de „SpaceBalloon” al companiei, care ridică nava în spațiu, o tehnologie folosită anterior de NASA.

Nava spațială transportă 8 oaspeți, iar compania susține că reproiectările vor face călătoriile pasagerilor mai sigure și mai confortabile. Noile calități ale reproiectării sale includ un con de stropire pentru aterizări mai sigure pe Pământ, precum și un spațiu de lounge cu formă mai sferică.

Interior spațios indulgent

Space Perspective a colaborat cu studioul de design industrial din Londra „Of My Imagination”. A creat cel mai nou interior al navei spațiale Neptune. Interiorul include un bar pentru patroni, precum și o toaletă. Cu timpul total de zbor al navei spațiale fiind de 6 ore, confortul pasagerilor nu este negociabil. Cea mai nouă reproiectare sferică a navei spațiale le va oferi pasagerilor mai mult spațiu pe cap pe măsură ce stau pe scaunele rabatabile ale lounge-ului.

Una dintre caracteristicile majore ale navei spațiale de lux este vederea pe fereastră de 360 de grade asupra spațiului. Indiferent unde se află pasagerii în lounge, ei vor avea o vedere neîntreruptă asupra universului. Nava include chiar și imagini prin satelit și camere la 360 de grade, astfel încât pasagerii vor avea capacitatea de a mări și micșora spațiu și de a vedea cosmosul mai detaliat.

Masuri de siguranta

Una dintre cele mai importante caracteristici incluse în reproiectarea navei spațiale Neptune este conul său de stropire. Conul de stropire ar trebui să acționeze ca o ancoră atunci când nava spațială reintră pe Pământ prin aterizarea în corpul său de apă desemnat. NASA înșiși a recomandat companiei să adauge acest lucru la navă spațială. Compania a adăugat un sistem de control termic. Este în curs de brevetare pentru a preveni ca temperatura internă a ambarcațiunii să se încălzească prea mult pentru pasageri.

Noul design sferic al capsulei contribuie, de asemenea, la siguranța călătoriei, deoarece forma oferă o rezistență sporită la presiune. Nava spațială Neptune ia, de asemenea, notițe de la astronauți, adăugând un strat reflectorizant pe ferestrele de 360 de grade precum cel al unei căști de astronaut, ajutând la reducerea aportului solar la un nivel sigur.

Nava spațială Neptun își ia zborul

Nava spațială Neptune este în prezent în construcție la instalația Space Perspective de lângă Centrul Spațial Kennedy din Florida. Nava spațială Neptune va fi supusă unui zbor de testare fără oameni la bord. Taber MacCallum, fondatorul și CEO-ul companiei, afirmă că se așteaptă la „undeva între 10 și 20” de versiuni ale navei înainte ca versiunea finală, pregătită pentru pasageri, să fie terminată.

Space Perspective urmează să lanseze primul său zbor al navei spațiale în 2024. Compania a vândut deja peste 900 de bilete. Biletele pentru zborul de 6 ore către spațiu costă 125.000 USD și în prezent acceptă rezervări pentru anul 2025. Turismul spațial este una dintre cele mai noi și mai captivante industrii de astăzi, deși vine cu un preț ridicat. Poate că într-o zi, cu tot mai multe companii care se alătură industriei, călătoriile spațiale de agrement vor deveni mai accesibile.

Sursa: https://spaceperspective.com