Tu ce faci cu echipamentul tău stricat?

Ecollect  împreună cu ECOTIC, împreună cu partenerii săi, Primăria Municipiului Alba Iulia și Garda de Mediu Alba, asigură locuitorilor din județele Alba și Cluj preluarea gratuită de la sediul firmei sau de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cum ar fi echipamente IT, electrocasnice, mașini de spălat, frigidere, tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau baterii/acumulatori.

De ce să le predai spre reciclare?

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezinta fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere.Se estimează că la nivel mondial, în 2030, vom ajunge la 74,7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel).

Conform studiului „Cuantificarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice generate în România” realizat de  ECOTIC în 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3 kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Cum poți contribui?

Ecollect îți preia deșeurile gratuit, de la sediu sau de la domiciliu, tu trebuie doar să apelezi la  0755 406406 sau să completezi formularul disponibil aici pentru a face o comandă. Menționăm că se asigură întocmirea tuturor documentelor necesare persoanelor juridice în ceea ce privește casarea echipamentelor, precum și dovezile de reciclare.

ECOTIC organizează constant campanii de informare a populației privind soluțiile de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în cazul de față împreună cu partenerul nostru Ecollect. Aceste campanii își propun să implice în special cetățenii,  în contextul în care atingerea țintelor de colectare a DEEE este un obiectiv important asumat de România ca membră a Uniunii Europene”, a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.